Перса наливні? Лихо з них мені!

24.04.2013

Любителі «полунички» знають, що «піп–шоу» — це вистава за участю жінок із голими грудьми. Водночас назву PIP Show має мистецька інсталяція, влаштована днями в Марселі. Французька художниця Каміль Лорін створила композицію з кількох сотень грудних імплантів фірми Poly Implant Prothese (PIP) та панчіх у сіточку.

Лорін зазначила, що у своїй роботі хотіла зосередитися передусім на тому, що доводиться відчувати жінкам у гонитві за красою. Це шоу стало частиною заходів, які проводять у Марселі як у культурній столиці Європи 2013 року.

Але мистецтвом тут справа зовсім не обмежується. Як повідомляє сайт «Телеграф», відкриття інсталяції відбулося через кілька днів після початку в Марселі судового процесу над керівництвом Poly Implant Prothese. Цю фірму обвинувачують у виробництві неякісних імплантів для грудей, що спричинило у Франції великий скандал.

Cудять Жана–Клода Маса, який був засновником і власником РІР, та чотирьох його підлеглих. Як було встановлено, в імплантатах РІР використовували технічний силікон. Це дозволило зробити збільшувачі бюстів від РІР дешевшими, однак протези цієї фірми псувалися значно частіше, ніж продукція інших компаній.

До того ж дев’ять власниць імплантів PIP захворіли на рак (одна з них померла), і причиною цього також визнали технічний силікон.

Загалом грудні протези від PIP отримали приблизно 300–500 тисяч жінок. Французькі медики порекомендували їм позбутися неякісних імплантів. При цьому британські фахівці, провівши власне розслідування, визнали продукцію PIP нетоксичною, однак підтвердили, що такі імпланти рвуться частіше від звичайних. Хай там як, а Жана–Клода Маса та його команду звинувачують у «завданні ненавмисної шкоди здоров’ю інших людей».