НОВИНИ ПЛЮС

12.04.2013

Президент — про парламент

Президент Віктор Янукович вважає розпуск Верховної Ради крайнім заходом. «Коли мені говорять — давай, розжени парламент, — я можу поступити жорстко, але це тільки в крайньому випадку. Ми не такі багаті, щоб проводити постійно вибори. Це будуть вибори за наш із вами рахунок», — сказав Янукович учора на зустрічі з колективом підприємства «Евері» в Миколаєві. При цьому Президент висловив надію, що депутати зможуть домовитися і розблокувати роботу ВР.

Також Янукович розповів, що доручив юристам вивчити легітимність ухвалення законів на засіданні ВР, яке відбулося 4 квітня на вул. Банковій, 6/8.

Опозиція підганяє Київ

Опозиція вимагає розглянути питання про проведення виборів у Києві 16 червня на наступному засіданні Верховної Ради, у вівторок. Про це заявив депутат від «Батьківщини» Олександр Чорноволенко після засідання Конституційного Суду, який учора приступив до розгляду подання депутатів від Партії регіонів щодо київських виборів.

За словами депутата, на засіданні КС була «гостра дискусія», заслухано висновки Одеської юридичної академії, Міністерства юстиції, Національної академії наук та адміністрації Президента, «проте в цих висновках не йдеться про позачергові вибори».

Відставка Черкаського виконкому

Учора на сесії Черкаської міськради депутати проголосували за розпуск виконкому, куди, окрім міського голови Сергія Одарича, входили три його заступники, секретар міськради та керуючий справами. За це рішення свої голоси віддали 34 депутати, в основному представники Партії регіонів та «Батьківщини», 5 — утрималися, 14 — були проти.