Голосний контроль

12.04.2013

Автор скандального плаката про бабу, яка переписала хату на кота, бо її внук зібрався голосувати за «Регіони», Максим Голосний та народний депутат від партії «УДАР» Сергій Каплін створили антикорупційний інтернет–портал, який запустять найближчим часом. Як повідомили організатори на вчорашній прес–конференції, головна ідея проекту — перевірка співвідношення декларованих доходів та майна керуючого складу правоохоронних органів. Також Каплін і Голосний хочуть сформувати єдину базу нечесних чиновників, співробітників силових органів і політиків, які відмовляються декларувати свої доходи.

«Я коли почав працювати над цією ідеєю, то пересвідчився, що майже всі наші чиновники бояться декларації. Тому ми й вирішили зайнятися цим питанням — аби будь–який громадянин міг побачити, як співвідноситься задокументований рівень доходів із реальними статками можновладців», — розповідає Максим Голосний.

Окремою частиною акції стане проект «Щоденник Миколи Азарова», завдяки якому українці зможуть відслідковувати всі заходи, дії та рішення, які прийматиме Прем’єр. Оскільки, як заявив Сергій Каплін, більшість рішень Азаров ухвалює, незважаючи на думку й користь громадян, таким чином, люди зможуть відслідковувати і хоч якимсь чином контролювати його дії. «Це не та сторінка Миколи Яновича, яку ми можемо побачити у «Фейсбуці», якою він сам ніколи не користується, а над нею працюють його помічники. «Щоденник Азарова» — це буде фіксація дій Прем’єр–міністра, про які мало хто знає. Ми не тільки слідкуватимемо за ними, а й зможемо давати їм оцінку», — каже «УДАРівець» із Полтавщини Каплін.