Борг Кличка чи провокація?

11.04.2013

У черкаському «УДАРі» — скандал. Двоє місцевих членів партії Кличка — Олександр Безпрозваний та Юлія Горбачовська — подали позов до Придніпровського районного суду Черкас.

На парламентських виборах минулої осені вони працювали в місцевому штабі «УДАРу» по виборчому округу №194, але, кажуть, і через півроку не одержали зароблені гроші. Тож у позовній заяві Без­прозваний і Горбачовська вимагають від свого колишнього керівника, нині — голови черкаської обласної організації партії «УДАР» Віталія Іляшенка розрахуватися з накопиченими боргами на загальну суму понад 81 тис. грн. Позивачі зазначають, що схожа ситуація з «УДАРною» заборгованістю існує майже в усіх виборчих округах Черкащини, і їхній «приклад надихне інших добиватися справедливості».

Як каже Олександр Безпрозваний, йому особисто не виплатили майже 5 тисяч гривень. Хоча сума боргу насправді більша. Просто, мовляв, у позові він вказав лише ті суми, що підтверджуються документами.

За словами Безпрозваного, у період виборчої кампанії доводилося працювати по 14—16 годин на добу, і працівники штабу ставилися до роботи відповідально та показали найкращий в області результат «УДАРу». А після виборів чули від керівника обласного осередку лише обіцянки — одержите гроші 15 листопада, потім — 1 грудня, далі йшлося вже про «після Нового року».

«Віталій Іляшенко почав натякати, що ми нічого не отримаємо — мовляв, «ви — партійці і з розумінням маєте поставитися до проблем партії». «То навіщо було обіцяти? Треба було сказати — працюйте, але партія вам нічого не обіцяє. А так, виходить, обманули», — йдеться у відкритому листі, з яким недавні активісти черкаського «УДАРу» звернулися до місцевих медіа.

«Останньою краплею» нібито стали білборди, з яких Віталій Іляшенко вітав черкащанок із Міжнародним жіночим днем. «Виходить, що на рекламу гроші є, а на борги — немає... Ми хочемо, щоб цей хлопчина зрозумів — обманювати людей не можна. Ми віримо у Віталія Кличка, але прикро, що його так підставляють», — підсумовують Безпрозваний і Горбачовська.

Очільник черкаської облорганізації ПП «УДАР Віталія Кличка» Віталій Іляшенко у коментарі «УМ» назвав ситуацію «навмисною провокацією». «Зараз проти партії «УДАР» багато провокацій, і шкода, що в них беруть участь деякі колишні активісти штабів», — сказав він.