За «бидло» вiдповiсть

За «бидло» вiдповiсть

8 квітня о 1:37 працівники дорожньо–патрульної інспекції в Дарницькому районi столицi зупинили водія без жодної причини i почали вимагати документи. Коли ж водій поцікавився, що він порушив, почув у відповідь: «Тому що я інспектор ДАІ, шановний, який перевіряє машини». Прохання показати службові посвідчення даішники залишили без уваги. Натомість один iз них почав світити ліхтарем в обличчя чоловiковi. Коли автомобіліст спробував затулитися від різкого світла, отримав кулаком в обличчя і порцію добірної лайки, серед якої слово «бидло» видавалося «найлагiднiшим»... Не домігшись бажаного, даішники поїхали. А постраждалий готує заяву про злочин до правоохоронних органів. А допоможе йому в цьому запис вiдеореєстратора.

За Шухевичем треба стежити

За Шухевичем треба стежити

Слідом за Львівщиною черговий акт вандалізму вчора стався на Прикарпатті. Зловмисники зруйнували пам’ятні гранітні дошки із зображенням бюста головнокомандуючого УПА Романа Шухевича в селах Княгиничі й Пуків Рогатинського району. За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 статті 196 Кримінального кодексу (хуліганство).

«Яка людина — така і зброя»

«Яка людина — така і зброя»

Учора Шевченківський суд столиці засудив активістку Коаліції учасників Помаранчевої революції (КУПР) Єлизавету Жарікову до сплати штрафу за метання пакетами з фекаліями у народного депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка. Нагадаємо, інцидент стався напередодні в інформагенції УНІАН, під час якої один зі співавторів «мовного закону» ініціював видачу анонсованих владою біометричних паспортів не лише державною, а й мовою регіональних меншин — російською.

«Регіонали» крадуть усе, навіть тексти

«Регіонали» крадуть усе, навіть тексти

Укотре нардеп–«регіонал» Вадим Колесніченко вирішив на власний розсуд донести до української громадськості голос західних учених. Минулої п’ятниці він роздав у Верховній Раді свою нову книгу «Война или военная преступность» — як він пояснив, третю з серії «Історічєская правда», яку започаткував в 2011–му «Міжнародний антифашистський фронт». Співголовою цього «невидимого фронту» є пан Колесніченко. Так от, у своїй третій книзі, що має наклад 15 тисяч і «поширюється безкоштовно», нардеп повтулював тексти сучасних західних істориків. Описуючи свою нову «працю», нардеп самочинно розписується за західних учених, скажімо, Тімоті Снайдера, Пера Андерса Рудлінга і того ж Івана Химки, що вони, мовляв, досліджують «український нацизм». Недобрим словом Колесніченко ніколи не проминає згадати Володимира В’ятровича і Валентина Наливайченка, за час праці яких у Службі безпеки України було розкрито архіви НКВС–КДБ й українські та закордонні історики отримали змогу досліджувати всі ті жахіття, які чинили на наших теренах червоні «антифашисти».

Громадський «паводок» у Межигір’ї

Громадський «паводок» у Межигір’ї

Спершу метою акції дорожнього протесту, яку хотіла влаштувати група хлопців iз партії «Демократичний альянс» «на підходах» до дачі Віктора Януковича, було передати Президенту вимоги громадськості щодо стану доріг у країні. «Позаяк Президент звільняє і призначає керівника «Укравтодору» і несе пряму відповідальність за бардак на наших дорогах», — пояснили у партії. Проте Київський окружний суд заборонив цю акцію, заплановану на 10 квітня. Організаторам дорожнього протесту в суді пояснили, що саме того дня в Нових Петрівцях (у межах цього села знаходиться сумнозвісна резиденція «Межигір’я») «будуть проводити ліквідацію наслідків паводку». Тоді у «Демальянсі» вирішили, що як не акцію протесту, то участь у протипаводковій толоці у Нових Петрівцях вони можуть узяти — і вирушили у Вишгородський район. Там їх і «пов’язала» міліція.

Дерев’яний піар

Дерев’яний піар

Учора на Хрещатику висадили понад 70 молодих «заморських» каштанів. Цей сорт називається carnea Briotii, і такі дерева не їсть каштанова міль, на відміну від тих каштанів, які нині ростуть на головній вулиці країни.

Всі статті рубрики