«І Дух Божий не носився над водою!»

04.04.2013

Американський учений пообіцяв 10 тисяч доларів особі, яка спростує твердження Книги Буття, що стосуються божественного походження світу та людини.

Таке своєрідне парі пропонує Джозеф Мастропауло, доктор кінеозіології (наука про рух м’язів). Він викладає біомеханіку та фізіологію в Університеті Каліфорнії протягом 25 років і вважає: «У Всесвіті немає нічого, що еволюціонує: все руйнується, все рухається у зворотному напрямку». Тобто Мастропауло є креаціоністом — прихильником теологічної й світоглядної концепції, за якою весь світ та людство зокрема створені безпосередньо Творцем, Богом.

«Вони (еволюціоністи) недурні люди й повинні розуміти, що в них немає наукових доказів, які можна пред’явити в залі суду», — каже Джозеф Мастропауло. Але до юридичної полеміки він готовий. Згідно з умовами креаціоніста, процес надання доказів, які заперечують Книгу Буття, має відбуватися в залі суду за присутності судді, помічника шерифа і стенографіста. Як повідомляє газета «Гардіан», ці докази «повинні бути об’єктивними, достовірними, надійними і підтвердженими фактами».

Мастропауло — прихильник буквального тлумачення першої книги Старого Заповіту — депонує судді 10 тисяч доларів, стільки ж має внести як завдаток його опонент. У разі перемоги «невіруючий» отримає 20 тисяч, причому судові витрати має покрити переможець.