Борщ до Харкова доведе

28.03.2013

Із цього літа у Харкові буде регулярно проводитися фестиваль борщу. Смачне кулінарне дійство, приправлене широкою культурною програмою, чиновники вирішили заснувати для заманювання в регіон туристів. На ви­бір саме цієї культової української страви як рекламний бренд вплинув апетит футбольних фанатів «Євро–2012», які минулого літа змусили місцевих поварів літрами варити саме знаменитий борщ.

Ще одним аргументом на користь цієї страви стала чітко проявлена спадковість поколінь серед місцевих майстрів кулінарної справи. «Ідея організувати фестиваль національної кухні у нас виникла після переконливої перемоги наших поварів у Європі, — каже директор КП «Обласний інформаційно–методичний центр туризму» Денис Дармостук. — Півроку тому студенти Харківського торгово–економічного коледжу їздили на конкурс до Парижа, де на демонстрації страв української кухні перемогли в усіх номінаціях».

Аби закріпити цей успіх, чиновники вирішили відкрити у столиці Франції туристично–інформаційний пункт, який рекламуватиме всі культурні заходи Харкова й організовуватиме приїзд груп по 20—30 чоловік. До борщу на фестивалі їм подаватимуть також вареники, товчене сало з часником, домашню ковбасу, найрізноманітніші десерти. Місцеве пиво теж буде, оскільки під час проведення того ж таки «Євро–2012» воно успішно пройшло тестування на якість. За словами Дениса Дармостука, згаданий фестиваль організатори будуть урізноманітнювати елементами зеленого туризму. Тобто гостям запропонують пожити у сільських будинках, половити рибу і випити домашнього молока, власноруч видоївши корову.