НОВИНИ ПЛЮС

15.03.2013

Протест у Вінниці

Учора у Вінниці відбулася перша маніфестація в рамках всеукраїнської опозиційної акції «Вставай, Україно!» Після четвертої години 5 тисяч прихильників опозиції перекрили рух на вулиці Соборній, готуючись до початку мітингу. Попереду колони йшли близько 30 молодих людей у білих плащах із символікою ВО «Батьківщина», які розтягнули державний прапор України розміром 7 на 15 м.

«Польовий командир» Майдану — про нинішню акцію опозиції

Народне повстання «потрібно не оголошувати, а реально проводити». Так вважає Тарас Стецьків, колишній народний депутат і «польовий командир» Майдану 2004 року.

«З якими вимогами людям пропонується виходити на народні віча? Опозиції потрібно оголосити основні вимоги, під якими вона збирається виводити людей на вулиці. А взагалі, несерйозно кидати в ефір слова про якесь народне повстання. Уявіть, що ми б у березні 2004–го оголосили, що готуємося до Помаранчевої революції, — хто б на нас серйозно подивився? Такі речі не оголошуються на мітингах, на які прийшло дві–три тисячі чоловік, а серйозно готуються, технологічно і ідейно», — сказав Стецьків у коментарі «Главкому».

Народ готовий бунтувати

28,5% українців готові взяти участь у мітингах і демонстраціях у разі їх проведення.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» та Київським міжнародним інститутом соціології.

Точно не братимуть участь у таких масових заходах 39% опитаних, 20,3% — «швидше за все ні», 18,1% — «скоріше будуть», 10,4% — «обов’язково будуть», 12,1% — не змогли відповісти.