Баби, діти й баобаби

14.03.2013

Шлюби між дітьми — не рідкість у країнах Азії чи Африки. Але щоб дитина одружилася з жінкою, яка годиться їй у баби...

Така подія сталася днями в Південно–Африканській Республіці. Як повідомляє газета «Дейлі мейл», 61–річна пані вийшла заміж за восьмирічного хлопчика. Сім’я малого організувала фіктивний шлюб, побоюючись «помсти потойбічного світу».

Негритянських молодят звуть Санеле Масілела та Хелен Шабангу. Мати нареченого, 46–річна Пейшенс Масілела, виплатила «підставній» нареченій близько 750 доларів і витратила ще 1500 «баксів» на організацію шлюбних урочисто­стей.

За словами матері, Санеле назвали на честь діда, який протягом усього життя не мав можливості зіграти весілля. У зв’язку з цим він нібито попросив про весілля онука «вже з того світу». Небіжчик через якісь спіритичні сеанси вибрав саме Хелен.

Пейшенс Масілела повідомила, що її син залюбки взяв участь у церемонії, і вона не накладає на малого жодних зобов’язань. Молодята не підписували шлюбного сертифікату, тобто весілля відбувалося «понарошку». Після цього вони повернулися до звичайного життя.

Хелен Шабангу, мати п’ятьох дітей, насправді й так заміжня. Вона задоволена таким цікавим приробітком, як і її 65–річний чоловік Альфред. «У нас із цим немає жодних проблем, хоча дехто з сусідів шокований», — сказав він.