Кайфувати можна з вигодою

13.03.2013

Оригінальний спосіб реклами своєї країни вигадало Австралійське туристичне відомство. На Зеленому континенті оголосили про прийом заявок від охочих влаштуватися на «найкращу роботу у світі». Той, кому пощастить заповнити одну з шести вакансій, заробить за півроку 100 тисяч доларів і при цьому виконуватиме зовсім не обтяжливі обов’язки, більше схожі на тривалий підробіток на канікулах.

Акція, про яку сповіщає сайт «Смак подорожника», розрахована на іноземців віком від 18 до 30 років. Працювати їм належить у шести різних штатах Австралії. Хоча що значить «працювати»? Завданням пошуковців буде ходити на концерти й виставки, мандрувати по узбережжю, фотографувати, вивчати дику природу в заповідниках, пробувати незвичайні страви, розважатися з аборигенами тощо.

Вакансії говорять самі за себе. Головний веселун житиме в Сіднеї життям світського блогера, Фотограф подорожуватиме штатом Вікторія, Дегустатор вивчатиме австралійські вина та кухню в Західній Австралії, Мандрівникові належить зануритися в побут місцевого населення Північної території, природні парки штату Квінсленд та Великий Бар’єрний риф візьме під контроль Рейнджер, а Захисникові природи відводять південь континенту.

Таким чином, усього за 600 тисяч доларів Австралія проведе цілком серйозну рекламну кампанію своєї туристичної галузі, скориставшись «вірусною» технологією в інтернеті. Посилання на вакансії передаються методом «подивися, що пропонують», і навіть якщо отримувач не візьме участь у конкурсі, то принаймні оцінить туристичні принади різних австралійських штатів.