Давно відомо, що всі види капусти: і звичана білокачанна, цвітна, броколі, й екзотична романеску — так звані капустоцвіті — містять у собі багато корисних для людського здоров’я складових. Мінеральні солі кальцію, калію, фосфору, клітковина, фітонциди, вітаміни А, В1, Р, С і ще купа всього суперкорисного. Маючи такий потужний арсенал, будь–яка капуста перешкоджає старінню людського організму та запаленням. До речі, якщо не знаєте, цінував лікувальні властивості капусти і займався її селекцією у Давній Греції Піфагор, якого всі знають як філософа і математика. Нещодавно наполегливо рекомендували щожня їсти капустяні страви дієтологи з голландського Лейденського університету, акцентуючи на тому, що капуста здатна попередити навіть окремі види жахливого раку. Крім того, капустоцвіті — прекрасний профілактичний засіб проти захворювань дихальної та серцево–судинної системи.
Напевно, у вас не лишилося сумніву, що треба щодня готувати страви з капусти. Для цього можна використовувати як запаси свіжої чи квашеної білокачанної або пекінської, так і заморожені суцвіття цвітної, броколі чи романеску.