На черзі — Баку

05.03.2013
На черзі — Баку

Олександр Усик (праворуч) у нових татуюваннях насідає на Джозефа Джойса. Фото WorldSeriesBoxing.com.

...Як згодом з’ясувалося, в останньому турі групового турніру Всесвітньої серії боксу (WSB) команді «Українські отамани» не обов’язково було перемагати британців, аби забезпечити собі путівку до «плей–оф». Адже в паралельному матчі фаворити групи з Астани побили «Німецьких орлів», тож команда з ФРН у будь–якому разі не могла обігнати українців у турнірній таблиці. Утім, виходячи на ринг лондонського «Йорк–холу», наші хлопці не знали про результат двобоїв за участю німців. Тож прагнули тільки перемоги. Зрештою, «Отамани» були злі через технічне списання з команди трьох очок (нагадаємо, українські боксери не змогли виїхати на матч до США через проб­леми з візами) і палали бажанням відновити статус–кво.

«Отамани» виявилися таки сильнішими, ніж «Британські лев’ячі серця». Хоча інтрига в двобої зберігалася до кінця, і перевага гостей була мінімальною — 2:3.

Ключовим у протистоянні виявився той факт, що цього тижня до складу української команди були заявлені олімпійські чемпіони Василь Ломаченко та Олександр Усик (нагадаємо, за регламентом WSB один боксер може виходити на ринг не раніше ніж через 10 днів після свого попереднього бою). Саме Сашкова перемога в заключному, п’ятому, поєдинку, у ваговій категорії понад 91 кг, схилила шальки терезів на бік «Отаманів». Бій проти лідера англійців Джозефа Джойса, який доти не знав поразок у чемпіонаті, Усик провів акуратно й сильно, вигравши за очками в рішеннях усіх арбітрів — тричі 50:45.

Із таким самим рахунком у категорії до 61 кг Ломаченко здолав Семюеля Максвелла.

А в першому бою, у вазі до 73 кг, відкриття нинішнього сезону у складі «Українських отаманів» — Дмитро Митрофанов — декласував Фредді Еванса. Срібний призер Олімпійських ігор у Лондоні тричі побував у нокдауні, після чого рефері зафіксував технічний нокаут.

Цікаво, що точні удари Дмитра супроводжувалися скандуванням «Україна! Україна!» У перший день весни в «Йорк–холі» було так багато наших співвітчизників, що іноді здавалося, ніби матч проходить у Києві. Попри це, Ендрю Селбі за очками переміг Івана Ільницького у вазі до 54 кг (49:46, 49:46, 49:46), а Джозеф Уард — Дениса Солоненка, який замінив у ринзі травмованого Олександра Гвоздика (до 85 кг; 50:45, 49:46, 50:45).

Тепер у чвертьфіналі «Отамани» двічі зустрінуться з переможцем групи А — командою «Бакинські вогні». Перший матч українці проведуть удома, орієнтовно 22 березня.

Найбільш очікуваним боєм цієї стадії може бути зустріч Василя Ломаченка і російського легіонера «Файрз» Альбета Селімова, які двічі билися на любительському рингу й по разу перемагали.

 

ТАБЛО

Чемпіонат WSB. Група А. Росія — Мексика — 5:0, Польща — Азербайджан — 0:5.

Становище команд: Азербайджан — 27 очок (10 матчів), Мексика — 19 (10), Польща — 13 (9), Аргентина — 9 (8), Алжир — 9 (9), Росія — 7 (8).

Группа В. Казахстан — Німеччина — 4:1, В. Британія — Україна — 2:3, США — Італія — 2:3.

Підсумкове становище після
10 турів: Казахстан — 24, Італія — 22, В. Британія — 16, Україна — 14, Німеччина — 9, США — 4.