Надія померла не останньою

05.03.2013

Як казав Штірліц, «запам’ятовується завжди останнє слово». Тож щоб там не городили коментатори телеканалу Бориса Колеснікова «Хокей», який було створено під виступи ХК «Донбас» у Континентальній хокейній лізі, про «чудовий» дебютний сезон донеччан у КХЛ, у вболівальників враження зіпсовані. Адже команда не лише не виконала головне завдання на чемпіонат (план, пригадуємо, передбачав вихід до «плей–оф»), а й безславно вилетіла із «втішного» турніру — Кубка надії.

У «плей–оф для лузерів» «Донбасу» не підкорився вже стартовий бар’єр у вигляді ризького «Динамо» — найгіршої команди Західної конференції за підсумками регулярної першості. У двох матчах поспіль — спершу в гостях, а потім і вдома — донеччани «провалювалися» в третіх періодах. Зокрема, в суботу, ведучи 2:0 (дубль записав до свого активу росіянин Дмитро Кагарлицький), підопічні Юліуса Шуплера примудрилися пропустити на 53–й і 55–й хвилинах, а потім і в овертаймі (Щехура). Очевидно, що команді не вистачило бойовитості, налаштування на гру. Зрештою, як і в багатьох матчах «регулярки».

Тож уже після суботи керівництво «Донбасу» в особі пана Колеснікова і відомий словацький тренер Шуплер прийшли до згоди щодо розірвання контракту. Нагадаємо, це вперше команда старожила КХЛ, яким є пан Юліус, не вийшла до «плей–оф». Замість нього обов’язки «коуча» тимчасово поклали на Мирослава Міклошовича.

Наступного дня «Донбас» таки вимучив перемогу в основний час — 2:1 (Варламов, 6; Кагарлицький, 8 (більш.) — Букартс, 48), однак, за регламентом Кубка надії, за рахунку 2:2 в серії потрібно визначати щасливчика в серії булітів. І тут вправнішими виявилися гості (вирішальний буліт — Букартс).

Отримавши ляпаса від аутсайдера, донеччани завершили сезон остаточно.

 

ТАБЛО

ПХЛ. Другий раунд. Група А. «Леви» — «Сокіл» — 0:3, «Компаньйон» — «Сокіл» — 4:3 Б (переможний буліт — П. Борисенко).

Становище після 3 турів: «Компаньйон» — 8, «Сокіл» — 4, «Леви» — 0.

Група Б. «Білий барс» — «Динамо» (Х) — 1:3, «Білий барс» — «Донбас–2» — 1:4 (дві шайби гостей — в активі Микити Буценка, сина головного тренера «барсів» Костянтина Буценка).

Становище після 3 турів: «Донбас–2» — 9, «Динамо» — 3, «Білий барс» — 0.

* * *

КХЛ. Кубок Гагаріна. 1/8 фіналу (серії до 4 перемог). «Сибір» — «Авангард» — 0:1 ОТ, 3:0 (серія — 3:3), «Барис» — Трактор — 3:6, 4:2 (3:3), «Салават Юлаєв» — «Металург» (Мг) — 1:2, 5:4 (3:3), «Сєвєрсталь» — «Локомотив» — 2:3, 3:1 (4:2), СКА — «Атлант» — 7:0 (4:1).

Кубок надії. 1/4 фіналу (до 3 перемог). «Металург» (Нк) — «Амур» — 3:4 (серія — 1:3), «Югра» — «Автомобіліст» — 4:3 (серія — 2:2, перемога «Югри» по булітах), «Динамо» (Мн) — «Спартак» — 4:3 ОТ (серія — 3:0), «Донбас» — «Динамо» (Р) — 2:3 ОТ, 2:1 (серія — 2:2, перемога рижан по булітах).

* * *

НХЛ. «Філадельфія» — «Оттава» — 2:1 (Федотенко «Ф» — 0+1, «+1», 11:44), «Вінніпег» — «Нью–Джерсі» — 3:1 (Понікаровський «НД» — 0+1, «0»,
1 кидок, 12:17), «Баффало» — «Нью–Джерсі» — 4:3 Б (Поні — «0», 1 кидок, 12:39).