«Бронзова» мрія Валі

15.02.2013
«Бронзова» мрія Валі

Валентина Семеренко із «бронзою» ЧС–2013. Фото з сайту Biathlon.com.ua.

На початку цього сезону, як і майже весь попередній, Валентина Семеренко боролася з наслідками гострого бронхіту, перенесеного ще в 2011 році, коли їй вдалося піднятися на найвищу в кар’єрі сходинку (11–ту) в загальному заліку Кубка світу. Тож, на відміну від Олени Підгрушної та сестри Вікторії, високими результатами на етапах КС сезону 2012/13 Валя не радувала. Проте, зібравши волю в кулак, вона «вистрелила» на чемпіонаті світу, що триває в чеському Новому Мєсті. Позавчора сумчанка виграла «бронзу» в індивідуальній гонці. «Це нагорода, про яку я мріяла багато років», — сказала Валентина Семеренко. Досі вона не здобувала медалей ЧС.

На чотирьох вогневих рубежах дистанції 15 км уродженка Краснопілля зробила лише один промах, а ходом показала десятий час. Без промахів гонку завершили тільки три біатлоністки, дві з яких піднялися на п’єдесталі вище за Валю. Першою знову стала норвежка Тура Бергер, для якої це вже третє «золото» Нового Мєста. «Срібло» — в Андреа Хенкель, і ця медаль — перша нагорода на ЧС–2013 німецької збірної, яку залишила видатна Магдалена Нойнер.

В активі українських біатлоністок тепер уже загалом аж чотири медалі. З одним «золотом» та трьома «бронзами» «синьо–жовті» вчора по обіді посідали другу сходинку загального протоколу. Нагорі — представники Норвегії, які виграли п’ять золотих та одну срібну нагороду.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу з біатлону (Нове Мєсто, Чехія). Жінки. Індивідуальна гонка, 15 км. 1. Бергер (Норвегія) — 44.52,5 (0). 2. Хенкель (Німеччина) — +52,7 (0). 3. Вал. Семеренко — +1.42,5 (1)... 5. Вік. Семеренко — +2.25,9 (1)... 11. Підгрушна — +3.08,2 (2)... 13. Джима (всі — Україна) — +3.25,3 (1)...