Добре, але мало

15.02.2013
Добре, але мало

Гюбшман і Фернандіньйо тримають Маріо Гьотце. Фото Рейтер.

На відміну від вівторкових поєдинків 1/8 фіналу Суперліги, коли в обох матчах успіх святкували гості, в жодному з матчів середи визначити переможця не вдалося. Мадридський «Реал» на «Сантьяго Бернабеу» розписав мирову з «Манчестер юнайтед», а на «Донбас–Арені» «Шахтар» не зміг втримати мінімальну перевагу в протистоянні з дортмундською «Боруссією». Все було закономірно і за грою, і за баченням букмекерів, які вважають, що представники англо–іспанської та німецько–української пар мають практично рівні шанси на вихід до чвертьфіналу. Щоправда, після результативних гостьових нічиїх «МЮ» та «Боруссія» здобули дещо більше можливостей для подолання першого раунду «плей–оф».

«Головне — забивати голи. І ми це зробили двічі, створивши хорошу основу для домашньої гри. Хоча в нашому протистоянні ще нічого не вирішено», — сказав керманич дортмундців Юрген Клопп, задоволений нічийним підсумком.

Загалом, глядачі на «Донбас–арені» побачили у виконанні «гірників» пристойний футбол, який аж ніяк не назвеш «зимовим». Гравці німецького чемпіона більше володіли м’ячем і більше рухалися, постійно пресингуючи опонентів. Донеччани досить успішно виривалися із цих лещат, завдаючи «бджолам» разючих уколів. Було помітно, що підопічним Мірчі Луческу досить важко входити в сезон, адже вони готувалися до «плей–оф» ЛЧ через спаринги, тоді як «Боруссія» має чудову практику в бундеслізі.

«На сьогодні «Боруссія» перебуває в кращій фізичній формі», — пояснив бородатий капітан донеччан Даріо Срна. Саме він обвідним ударом зі штрафного відкрив рахунок у матчі.

Завдяки високій технічній майстерності Дугласа Кости, котрий вийшов із новою зачіскою «під нуль», «Шахтар» забив другий м’яч у ворота Романа Вайденфеллера. Але після кожного точного «пострілу» «помаранчево–чорних» траплявся удар у відповідь від німців. «Дуже прикро пропускати на 41–й та 87–й хвилинах. Не вистачило концентрації», — зазначив Срна. У завершальній фазі «гірники» пропустили під час подачі суперниками кутового.

Хай там як, а результат, за словами Луческу, відповідає подіям на полі.

Додамо, що у складі господарів відчувалася відсутність диригента Вілліана — його функції виконував співвітчизник Фернандіньйо. За «Шахтар» дебютував ще один бразилець — екс–гравець «Металіста» Тайсон. На думку очільника «гірників», зробив він це добре.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі (результати середи).

«Реал» (Іспанія) — «Манчестер юн.» (Англія) — 1:1 (К. Роналдо, 30 — Уелбек, 20)

«Шахтар» (Україна) — «Боруссія» (Д, Німеччина) — 2:2 (Срна, 31; Д. Коста, 68 —

Р. Левандовський, 41; Хуммельс, 87)

«Шахтар»: П’ятов, Срна, Чигринський, Ракицький, Рац, Гюбшман, Фернандіньйо, А. Тейшейра (Едуардо, 84), Мхітарян, Тайсон (Д. Коста, 62), Л. Адріано

«Боруссія»: Вайденфеллер, Кель, Бендер, Р. Левандовський, Гьотце, Ройс (Шибер, 90+1), Хуммельс, Блащиковський (Ляйтнер, 80), Піщек, Сантана, Шмельцер

Попередження: Фернандіньйо, 70