Бенедикт XVI Чудовий

Бенедикт XVI Чудовий

Декан Кардинальської колегії Анжело Содано зізнався, що заява Папи про зречення від Святого престолу була несподіваною, наче грім серед ясного неба. Справді, ввечері понеділка — того дня, коли Бенедикт XVI зачитав свою заяву про зречення, — у Римі здійнялася буря, й небо над собором Святого Петра протнули десятки блискавок.

Хто стане наступником Бенедикта XVI? І як понтифік наважився на такий неординарний вчинок, який викликав захоплення усього світу і обіцяє йому місце в підручниках історії?

Скелети у шафі «гаранта»

Скелети у шафі «гаранта»

Військовий суд Бішкекського гарнізону заочно виніс вирок колишньому президенту країни Курманбеку Бакієву та його брату, екс–начальнику Служби держохорони Жанишу Бакієву. Як повідомляє киргизька інформагенція АКИpress, вони визнані винними у перевищенні повноважень та інших злочинах і заочно засуджені до позбавлення волі: колишній президент — до 24 років в’язниці, його брат — до пожиттєвого ув’язнення з конфіскацією майна. У прес–релізі військового суду, який цитує АКИpress, не уточнюється, за що конкретно засуджені Бакієви. Але агенція зазначає, що вирок винесено у справі загибелі Медета Садиркулова — колишнього глави президентської адміністрації. Він обіймав цю посаду з 2007 до початку 2009 року і вважався «сірим кардиналом», який мав великий вплив на главу держави.

Гей, ушкварте Мендельсонів марш!

Гей, ушкварте Мендельсонів марш!

Національні збори Франції дозволили гомосексуалам та лесбіянками укладати офіційні шлюби. Депутати парламенту після запеклих дебатів підтримали запровадження інституту одностатевого шлюбу. Як повідомляють інформаційні агентства, під час голосування, що відбулось у вівторок, 329 депутатів нижньої­ палати парламенту сказали «так», 229 — «ні» законопроекту, який дозволяє одностатевим подружжям також усиновлювати дітей. Щоправда, текст реформи затверджено наразі лише у першому читанні. У квітні закон, що викликав обурення консервативної опозиції, розгляне верхня палата парламенту країни — Сенат.

«Осідлали» хлопці коней

«Осідлали» хлопці коней

Міністри сільського господарства країн–членів Євросоюзу зібралися в Брюсселі на нараду щодо «м’ясного» скандалу, передає Бі–Бі–Сі. Тоніо Борг, єврокомісар iз питань охорони здоров’я, пояснив пресі, що мета переговорів за участі аграрних міністрів — як відновити довіру споживачів до європейських м’ясних продуктів, адже з’ясувалося, що виробники аж 16 країн ЄС під виглядом яловичини клали у свої гамбургери та ковбаси конину. Перше, що непокоїть європейців, — це омана споживача. А от інформацію про те, що разом iз конячим м’ясом в організм людини може потрапити препарат, яким лікують коней, але який є шкідливим для людини, в Єврокомісії спростовують.

Кіно і Донер

Кіно і Донер

Живучи неподалік «фабрики мрій», Голлівуду, неможливо не перейматися кіно. Тут фраза «Життя — театр» цілком логічно перетворюється на «Життя — кіно», і плювати, що не та тепер Фабрика (економічна криза відзначилася тут тим, що багато студій закрилися, а доступ до атракціонів обмежився драконівськими цінами, плюс підвищеними засобами безпеки після 11 вересня) і що Голлівуд — насправді не надто благополучний район, туди ввечері бажано не потикатися. Проте вже трохи більше ніж за тиждень у тому ж таки Голлівуді на однойменному бульварі у театрі «Долбі», раніше відомому як «Кодак», знову роздаватимуть безцінні «Оскари», де відзнаки можуть дістатися цілком небуденним подіям нашого буденного життя (як, наприклад, про захоплення бен Ладена у жорсткому фільмі Zero Dark Thirty чи потопу в Луїзіані у пронизливо–магічній стрічці Beasts of the Southern Wild).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики