Як треба «затягувати паски»

Як треба «затягувати паски»

Після виснажливих переговорів наприкінці минулого тижня лідери Європейського Союзу знайшли компроміс щодо бюджету ЄС на наступну семирічку та скорочення видатків. Про досягнення згоди повідомив президент Європейської Ради Герман ван Ромпей. Уперше в історії ЄС передбачається скорочення видатків спільного європейського бюджету. На саміті у листопаді минулого року лідерам так і не вдалось домовитися з цього питання, тому поступки були необхідні. Останній компромісний варіант, запропонований ван Ромпеєм, передбачає загальний обсяг витрат на рівні 908,4 мільярда євро (у листопаді–2012 йшлося про 935 млрд.). При цьо­му передбачено збільшення фінансування сільського господарства, залишено незмінними статті витрат на так звану «політику єдності» (вона передбачає вирівнювання умов життя у різних країнах–членах ЄС), але зазнали скорочень видатки на програми з розвитку інфраструктури — транспортної та енергетичної. Спільний бюджет ЄС становить приблизно один відсоток від ВВП країн Євросоюзу, і укладається на основі національних бюджетів країн–членів.

Третина «Хіросіми»

Третина «Хіросіми»

Учора влада Північної Кореї офіційно повідомила про вдале підземне ядерне випробування. Напередодні дипломатичними каналами Пхеньян попередив США та Китай про намір провести такі ядерні випробування, сповістила державна інформагенція КНДР «Йонхап». Американська сейсмологічна служба USGS та аналогічні служби Південної Кореї й Японії зафіксували штучний землетрус на території КНДР силою 4,9 бала, що є додатковим свідченням проведення випробувального ядерного вибуху. Південна Корея оцінила силу вибуху в 6–7 кілотонн у тротиловому еквіваленті, Росія — у 7 кілотонн. Для порівняння: атомна бомба, яку американці скинули 1945 року на Хіросіму, мала потужність приблизно 20 кілотонн.

Канонічні території Кремля

Канонічні території Кремля

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

12 лютого 1990 року радянське керівництво, визнаючи неминучість возз’єднання Німеччини, водночас заперечило збереження за єдиною ФРН членства в НАТО. Згодом це застереження було знято в обмін на домовленість про скорочення чисельного складу майбутньої німецької армії до 370 тис. осіб та... фінансування виведення совєтських військ з колишньої НДР до кінця 1994 р. Втім, у 1994 р. вже не існувало самого СРСР разом із його керівництвом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики