Віртуальний патріарх

Віртуальний патріарх

Багаторічні артефакти Шевченкіани тепер не припадатимуть пилом під музейним склом, а оселяться у всесвітній мережі. Проект «Віртуальний архів Шевченка» днями було презентовано у Національному музеї Шевченка. За два місяці оцифрований архів документів про життя і творчість поета буде представлений широкій громадськості.

Світ за жіночими лЯкалами

Світ за жіночими лЯкалами

Черговий день на Берлінському кінофестивалі почався з показу конкурсного фільму «Закрита завіса» іранського режисера, а за сумісництвом тюремного бранця Джафара Панахі. А ще — картини «Камілла Клодель» знаменитого французького режисера Брюно Дюмона. Тут Жюльєтт Бінош грає роль скульпторки, коханої жінки Огюста Родена.

Конкурент Курбаса

Конкурент Курбаса

Анатоль Петрицький не був репресованим художником. Із 1920–х й упритул до 1960–х працював у провідних оперних театрах країни — у Києві, Харкові та Одесі, де оформив понад сотню вистав. За радянських часів про нього вийшло дві книжки в Україні й одна у Москві. А проте з’ява альбому «Анатоль Петрицький. Театральні строї та декорації» поцінована експертами, як визначна культурологічна подія. Чому?

Реквієм за українським радіо?

Реквієм за українським радіо?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На минулому тижні сталася подія національного значення, якої більшість громадян України, однак, просто не помітила (хоч не така вже й мала меншість прореагувала на неї вельми болісно). По майже 90 роках мовлення з ефіру зникло державне українське радіо. Відтепер Перший канал, «Промінь» і «Культуру» можна почути тільки на старовинному дротяному радіо та в інтернеті (з доступом до якого проблеми якраз у найвідданіших слухачів цього радіо — мешканців невеликих містечок і сіл, людей середнього й старшого віку).

Всі статті рубрики