Смертельний «Поцілунок»

Смертельний «Поцілунок»

У Бразилії оголошено триденну національну жалобу за загиблими в ніч із суботи на неділю під час пожежі в нічному клубі міста Санта–Марія на півдні країни. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, пожежу спричинила піротехніка, яку застосовували під час свого виступу в клубі «Кісс» («Поцілунок») музиканти групи Gurizada Fandangueira. На той момент (близько другої години ночі за місцевим часом) у клубі перебувало, за різними даними, від 300 до 1000 людей.

Країна «фараонів»

Країна «фараонів»

Відзначивши другу річницю з початку революції, наслідком якої стало відсторонення від влади багаторічного президента Хосні Мубарака, повна зміна влади й політичного устрою в країні, Єгипет знову опинився на порозі громадянської війни. На вулиці великих міст знову вийшли сотні тисяч єгиптян, які знову виступали проти влади — але цього разу вже нової, ісламістської, чесно обраної народом на вільних і майже прозорих виборах. Учасники демонстрацій звинувачували президента Мохаммеда Мурсі та його соратників у «зраді ідеалів революції», монополізації влади та інших гріхах.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Навколо світу менш ніж за 80 днів

Навколо світу менш ніж за 80 днів

78 днів, 2 години, 16 хвилин і 40 секунд знадобилося французькому шкіперові Франсуа Габару, аби обійти навколо світу під вітрилом. 29–річний Габар не лише став переможцем навколосвітньої регати «Вандея глоб», а й побив рекорд свого співвітчизника Мішеля Дежуайо, який під час попередньої вітрильної гонки на межі 2008–2009 років обігнув світ за 84 дні, 3 години і 9 хвилин.

«У дошку» свій

«У дошку» свій

Колишній прем’єр–міністр Чехії Мілош Земан здобув перемогу на перших прямих президентських виборах у цій країні. У другому турі голосування, який тривав два дні й завершився 26 січня, Земан набрав 54,8% голосів. Його суперник, чинний глава МЗС Карел Шварценберг, заручився підтримкою 45,2% виборців, оголосило Чеське статистичне управління, яке відповідає за підрахунок бюлетенів. Явка виборців становила 59,1%, що на кілька відсотків менше, ніж у першому турі два тижні тому.

68–річний Мілош Земан, який виступає за глибшу інтеграцію Чехії в ЄС, змінить на посаді євроскептика Вацлава Клауса, чий другий президентський термін спливає 7 березня. За 10 років перебування в президентській резиденції у Градчанах, старовинному замку на пагорбі над Влтавою, Клаус так і не спромігся вивісити над ним прапор Євросоюзу.

Новий президент — фігура колоритна. Чеські та закордонні ЗМІ повідомляють, що цей огрядний чоловік дуже схильний до алкоголю (як патріот, віддає перевагу чеському пиву, «Бехерівці» та іншим вітчизняним напоям) та є завзятим курцем. Він також відомий своїми дотепними, проте часто образливими випадами у бік опонентів.

Всі статті рубрики