«Сланцеві» пристрасті

«Сланцеві» пристрасті

Депутати Харківської обласної ради слідом за своїми донецькими колегами днями ухвалили проект співробітництва з компанією Shell, що має намір розробляти на Слобожанщині Юзівське родовище сланцевого газу. Але попри успішний фінал голосування у сесійній залі, далеко не всі політичні партії регіону позитивно сприйняли такий варіант розв’язання вітчизняних газових проблем. Фракція «Батьківщини», скажімо, на знак протесту в повному складі взагалі відмовилася брати участь в обговоренні цього питання, а «свободівці» і комуністи для більш переконливого вияву своєї позиції провели окремі пікети приміщення обласної влади. Більше того, голова регіональної організації ВО «Свобода», народний депутат Ігор Швайка вже повідомив, що його партія разом з українською екологічною лігою має намір оскаржити рішення облради в суді і навіть готова перейти до «акцій прямої дії».

Військо шукає спонсора

Військо шукає спонсора

Три тисячі харківських військових, які наразі стоять у черзі на квартиру, можуть невдовзі отримати комфортабельне житло. Заради цього обласний гарнізон готовий розпрощатися з частиною своєї нерухомості й передати у користування майбутнім інвесторам армійську землю. Розробити власний комерційно–житловий проект офіцерів змусили численні побутові негаразди безквартирних військових, що іноді стають причиною непоправних трагедій. «Один офіцер викинувся з восьмого поверху, — каже начальник житлової групи Харківського квартирно–експлуатаційного відділу Міноборони Сергій Кононенко. — Ще один, підполковник Шабрат, написав передсмертну записку. Мовляв, не бачу сенсу в цьому житті, не вірю ні міністру, нікому іншому, й повісився у гаражі».

Підземна аптека

Підземна аптека

У центрі Черкас на розі бульвару Тараса Шевченка та вулиці Остафія Дашкевича нині велика яма, яку не закопують. Як з’ясувалося, під час проведення водогону там було виявлено залишки старовинної будівлі, у якій збереглися навіть арочні склепіння.

Мухомор «не спить» і взимку

Мухомор «не спить» і взимку

Фахівці реанімаційного відділення обласної дитячої клінічної лікарні виявилися безсилими врятувати життя восьмирічному хлопчику, котрого у важкому стані привезли родичі. Лікарі відразу встановили діагноз — гостре екзогенне отруєння невідомою речовиною, тому маленькому пацієнту негайно провели очищення організму. Проте стан хлопчика невпинно погіршувався, і через кілька годин його не стало.

Сніг іде, а ми асфальтуємо

Сніг іде, а ми асфальтуємо

І це викликає неабияке здивування та обурення жителів міста. Але, як з’ясувалося, міська влада не закопує гроші в асфальт, а рятує місто від бездоріжжя навіть у січні. Тільки за один день у Черкасах на проспекті Хіміків було покладено 650 тонн щебенево–мастильного асфальтобетону.

Всі статті рубрики