«Уламок» за два мільярди

16.01.2013
«Уламок» за два мільярди

Багато лондонців вважають вежу «Шард» справжньою потворою.

Із 1 лютого відчинить двері для відвідувачів оглядовий майданчик на лондонській вежі Shard, розташований на висоті 243 м. Оскільки висота всієї вежі — 310 метрів, то це — найвища споруда в Євросоюзі. Адже «зріст» її головної конкурентки, Ейфелевої вежі в Парижі, — 300 метрів.

Як повідомляє сайт «Смак подорожника», минулого тижня почали продавати квитки на перші два дні, коли вежа стане доступною для туристів. Їх усі розхапали, мов гарячі пиріжки. При тому що ціна квитка для дорослого становить 25 фунтів ($40), а для дитини — 19 фунтів стерлінгів. Ще одне порівняння: перепустка на Ейфелеву вежу коштує $17.

Оглядовий майданчик вежі Shard, що має кілька відкритих секцій, розташований на 72–му поверсі. Там встановлено спеціальні підзорні труби, за допомогою яких можна буде насолодитися не тільки «живими» краєвидами Лондона, а й, натиснувши на кнопку, подивитися, як виглядає місто в ясний день, на заході сонця або вночі.

Хмарочос Shard («Уламок») офіційно відкрився 5 липня 2012 року. У будинку, що має форму тригранної піраміди, розташовуються офіси, ресторани, готель на 200 номерів та 10 розкішних квартир вартістю 50 млн. фунтів кожна. Спорудження гіганта зі скла й сталі обійшлося у 2 млрд. фунтів. Співвласниками «Уламка» є держава Катар й особисто прем’єр–міністр цієї країни, шейх Хамад Бін Ясем Тані.