У місті відбулися зйомки канадської телепрограми World’s Weirdest Restaurants, створеної для розповідей про найнезвичайніші ресторани світу. Її ведучого Боба Блумера ще називають екстремалом від кулінарії, бо чого він тільки не виробляв раніше у цій сфері. Тепер ось їздить по світу і знімає реаліті–шоу про майже фантастичні заклади харчування. Серед таких уже є, приміром, нудистський ресторан у Нью–Йорку та японська ресторацiя з офіціантами–мавпами. Нещодавно Боб побував у відомій кулінарно–націоналістичній «Криївці» Львова, звідки завітав до Тернополя заради аж двох місцевих закладів харчування — ресторану–музею «Старий млин» i пивоварної ресторації «Ковчег».
За великим рахунком, ні давно відомий за межами України «Старий млин», ні нещодавно відкритий у міському гідропарку «Ковчег» язик не повертається назвати просто закладами харчування. Так, приміром, у зовсім невеликому за площею «Старому млині», збудованому в стилі славнозвісного Гауді, — понад три тисячі експонатів, які розповідають про історію та народний побут Галичини. Незвичайне тут геть усе — від назв страв у меню до жартівливого дизайну туалетів.
А відкриваючи «Ковчег», його власник — відомий тернопільський ресторатор, великий оригінал і взагалі надзвичайно талановита і обдарована людина Михайло Гросуляк — подав заявку на відразу кілька номінацій до Книги рекордів України. Так, стилізований під рятівний човен біблійного Ноя ресторан, приміром, претендує на звання найбільшого в Україні закладу громадського харчування у вигляді плавзасобу. А ще має всі підстави бути визнаним найекологічнішим, оскільки при будівництві використовували тиньковану глину, газ не підводили (кухня працює на дров’яних печах), а електроживлення частково забезпечують десять сонячних батарей на даху. Ще одна родзинка — третій поверх, повністю присвячений національним українським ремеслам, де вже почали реалізовувати просвітницькі історико–культурні проекти.