Щось зимно...

Щось зимно...

Для багатьох країн Європи сильні снігопади десь поза межами гірських курортів — явище нечасте, а тому загрозливе. Вже кілька днів Балкани, Угорщину, Чехію, деякі регіони Швейцарії та Німеччини засипає снігом, на зміну якому приходять сильні морози. Жертвами стихії вже стало не менше 24 людей. Із них 11 загинуло у Швейцарії, де позавчора сніговою лавиною накрило 13 людей (двох удалося врятувати). У Чехії минулими вихідними сильні морози — вночі стовпчик термометра опускався до –27 градусів — забрали життя сімох людей.

Півкроку — не вихід

Півкроку — не вихід

Кілька тижнів масових протестів змусили президента Єгипту Мохаммеда Мурсі змінити своє рішення й анулювати скандальний указ про фактично безмежне підвищення його повноважень. Але капітуляція не повна: попри вимоги опозиції, яка вимагала відкласти всенародний референдум щодо нового проекту Конституції, він таки відбудеться 15 грудня, як і було заплановано. Мурсі розводить руками: мовляв, для скасування референдуму у нього немає повноважень.

Рак проти президента

Рак проти президента

Уперше за 13 років свого президентства нещодавно вчетверте переобраний на цю посаду лідер Венесуели Уго Чавес заговорив про можливого наступника. У 58–річного президента є для цього підстави. Наприкінці минулого тижня він повернувся з Куби, де під час обстеження лікарі знайшли у нього нові злоякісні клітини. «На жаль, у ході цих надзвичайно виснажливих тестів вони виявили злоякісні клітини на тому самому місці, де раніше була пухлина. Необхідно, надзвичайно важливо, щоб мене прооперували. З Божою допомогою, як і раніше, ми вийдемо з цього переможцями», — цитує Чавеса Бі–Бі–Сі.

Вони розчарувалися в політиках

Вони розчарувалися в політиках

Минулої неділі у Румунії відбулися вибори до Нижньої та Верхньої (Сенату) палат парламенту. Згідно з екзит–полами та даними після підрахунку більшої частини бюлетенів, перемогу здобула лівоцентристська проурядова коаліція. «Соціально–ліберальний союз» прем’єра Віктора Понти здобув приблизно по 57% голосів в обох палатах і може розраховувати на створення однопартійної більшості у парламенті. Пропрезидентський союз «Права Румунія» підтримали приблизно 19% виборців. Третє місце з 13% посіла популістська Народна партія бізнесмена Дана Діаконеску. Активність виборців була дуже низькою як з огляду на сильні снігопади, так і через загальне розчарування румунів політикою та політиками.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики