Пісня про несвободу

04.12.2012

Руслана Лижичко приєдналася до безстрокової акції протесту на підтримку батька і сина Павличенків. Але у Руслани не «крик протесту», а пісня під назвою «Ейфорія» і відзнятий кліп, які вона презентувала днями на прес–конференції.

«Родина Павличенків стала жертвами суддівського свавілля, ми наперед знаємо рішення, які виносять судді, цей безлад став нормою, яку впроваджують у нашій державі», — пояснила співачка своє рішення підтримати громадянську акцію «Не мовчи». — На нас плюють, а ми втираємось і йдемо далі, нам влаштовують цирк під час виборів, а ми охоче сміємось iз того, що нас сприймають за дурнів, у нас несправедливо засуджують невинних і ми робимо вигляд, що нас це не стосується. Своїм закликом я хочу заявити, що досить терпіти, досить миритися з тим, що український народ бидло». Піснею «Ейфорія» Руслана хоче показати сьогоднішню «екзотику» беззаконня та жах в’язниць. Для того щоб її почули за кордоном, співачка переклала пісню англійською.

Руслана каже, що чекає підтримки акції «Не мовчи» від колег по цеху, а також iз боку молодих людей, які зуміли показати країні могутність свого спротиву. «Футбольні фани «Динамо», — вважає Руслана, — втілюють надію у те, що не всі в Україні готові примирятися із тим, що нам надиктовують».