Почім горобці у Кейт на сідниці

23.11.2012
Почім горобці у Кейт на сідниці

Те саме татуювання над сідницями Кейт Мосс.

Ідеться про зображення двох маленьких пташок на попереку манекенниці. Як розповіла 38–річна Кейт, автором цього тату є знаний художник Люсьєн Фрейд, що помер у липні минулого року. Із митцем, який спеціалізувався на портретному живописі, Мосс познайомилася у 2002–му. Майстер сам запросив модель до себе в гості і написав її портрет в оголеному вигляді. Згодом на аукціоні «Крістіз» цю неоднозначну картину продали за 7,29 мільйона доларів. І от тепер манекенниця розповіла, що самим портретом їхня співпраця із Фрейдом не обмежилася.

Під час розмови з художником з’ясувалося, що він має досвід нанесення татуювань — Люсьєн займався цим, коли служив в армії. Фрейд запропонував Мосс нанести тату когось із тварин, і модель обрала ескіз пари «невеликих птахів, схожих на ластівок» (хоча, якщо щиро, то вони більш подібні на горобців).

Експерти Shine.Yahoo! роблять висновок: якщо портрет Кейт Мосс роботи Фрейда виявився таким дорогим, то і татуювання його авторства має бути недешевим — щонайменше на 1,6 мільйона доларів.

Сама модель теж вважає, що носить на тілі шедевр. «Адже це справжній Фрейд. Цікаво, скільки колекціонер заплатив би за це? Кілька мільйонів? Я б могла зробити пересадку шкіри», — заявила Кейт журналу Vanity Fair.

До речі, це не єдине татуювання Мосс. Минулого року одна ювелірна компанія навіть випустила колекцію прикрас, які за мотивами своїх тату придумала сама зірка подіуму.