Повне «занурення»

Повне «занурення»

Кабінет Міністрів погодився на пропозицію Міністерства оборони про виведення зі складу українських ВМС деяких бойових суден. Свою пропозицiю відомство, яке очолює Дмитро Саламатін, мотивує так: «...у зв’язку зі сплином термінів служби і втратою тактично–технічних характеристик, а також через недоцільність відновлення». На списання Мiноборони вiддає ракетний корвет «Кременчук», протичовновий корвет «Ужгород», базовий тральщик «Маріуполь», ракетний катер «Каховка», судно–мішень «СМ–15» і учбовий корабель «Сімферополь». Вiдтак Міноборони має у місячний термін подати пропозиції щодо подальшого використання списаних суден, тобто чи є можливiсть їх якось продати, чи вiдразу рiзати на брухт.

Вода ваша каламутна

Вода ваша каламутна

В Україні хочуть прибрати до рук одне з найбільших підприємств з розливу мінеральних вод — компанію «IDS» Боржомі груп», яка постачає на прилавки магазинів «Миргородську», «Моршинську», «Трускавецьку», «Боржомі» і володіє третиною вiтчизняного ринку мінеральних вод. Початок рейдерської схеми виглядав надзвичайно креативно: у пресі з’явилася інформація, що Сихівський районний суд міста Львова ухвалив рішення на арешт всіх українських активів фірми на підставі рішення... Басманного суду Москви. Який, у свою чергу, ще у жовтні арештував рахунки такої собі компанії «Селфорд Кепітал Партнерс», котру пов’язують із палким опонентом Кремля Борисом Березовським. Одним iз головних активів «Селфорда» нібито і є компанія «Боржомі» — та сама материнська, яка знаходиться у Грузії і нині 100% акцій якої виставлено на продаж.

Мовчазний, бо мертвий

Мовчазний, бо мертвий

«Перевіркою криміна­ліс­тичних обліків встановлено, що відбитки пальців рук загиблого, виявленого 07.11.2012 у лісопарковій зоні, ідентичні вiдбиткам пальців рук, виявлених при огляді місця події — вбивства охоронців ТРЦ «Караван», — ідеться на офіційному сайті МВС України. На місці пригоди, свiдчать у МВС, знайдено револьвер–наган «ЯП 165 П» з однією стріляною гільзою в барабані, а в кишенях загиблого — паспорт та водiйськi права на iм’я Мазурка Ярослава Теодозiйовича.

Крок у «крематорій»

Крок у «крематорій»

Недільний поєдинок між хокейними командами України та Польщі став останнім у доробку журналіста газети «Команда» Юрія Данилова. Юрiй не дожив шість днів до свого наступного дня народження — 17 листопада йому виповнилося б 36 років.

«Йолка» – 2013

«Йолка» – 2013

«УМ» відвідала презентацію проекту святкової ялинки, що прикрашатиме майдан Незалежності на новорічні свята. Начальниця Головного управління культури КМДА Світлана Зоріна розповіла, що «після шквалу незадоволення минулорічною ялинкою вирішили розпочати підготовку до Нового року ще в лютому». Тобто конкурс на кращу ялинку для столиці оголосили за кілька тижнів потому, як зняли її попередницю.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Втрати на свято

Втрати на свято

Українська мова втрачає позиції в освіті та книговиданні, але тримається в кінопрокаті. Такі висновки містить аналітичний огляд «Становище української мови в Україні в 2012 році», оприлюднений 9 листопада, в День української мови. Метою дослідження, яке проводив рух «Простір свободи» за сприяння інтернет–видання Texty.org.ua, було представити у цифрах і фактах, яким є реальне становище української мови в країні. Як відзначає керівник проекту Тарас Шамайда, «відсоток громадян, які визнають українську рідною мовою, з кожним роком зменшується, і цьому прислуговується державна політика». Порівняймо, закликає Шамайда, дані 2001 року і 2011–го: одинадцять років тому 67% громадян заявили, що спілкуються українською, а 29,6% назвали рідною російську мову; за даними ж 2011 року, українській надають перевагу 47% опитаних, російській — 37%, до того ж суттєво зросло число тих, хто воліє мати дві державні мови (таких 15%). Подібні висновки можна зробити з результатів досліджень, проведених авторитетним Центром ім. Разумкова, куди зателефонувала «УМ». За даними цієї організації, 53,3% мешканців України надають перевагу українській мові, а 44,5% — російській.

Всі статті рубрики