НОВИНИ ПЛЮС

25.10.2012

Шевченка відремонтують

Півтора мільйона гривень вартуватиме комунальному господарству Дніпропетровська капітальна реставрація чавунного пам’ятника Тарасові Шевченку, що на Комсомольському острові на Дніпрі. Про це йдеться у «Віснику державних закупівель». Згідно з технічною документацією, пам’ятник повинні розібрати, розрізавши його по горизонталі, щоб перевезти з острова до майстерень реставраторів, а потім, після ремонту, привезти «частинами» і зібрати наново.

Реконструкція відбуватиметься коштом бюджету Жовтневої райради міста. Фінансування ще не надійшло, але дата завершення робіт вказана — це кінець року. Скульптуру Шевченка розібрали ще в серпні, але хто і чиїм коштом — невідомо, свідчать «Наші гроші».

Тільки джаз і тільки для вас

Завтра починається п’ятий міжнародний фестиваль Jazz in Kiev. Головним концертним майданчиком фестивалю, який триватиме три дні поспіль, стане Міжнародний центр культури та мистецтв (Жовтневий палац). Як обіцяють організатори, фест відкриє Kiev Big Band — джазовий оркестр, створений на початку цього року в столиці України з ініціативи англійця Пітера Дейвіса. До групи увійшли Деніс Аду (художній керівник), Дмитро Александров, Олексій Саранчин, Валентин Корнієнко, Олександр Чаркін, Артем Менделенко.

Загалом за три фестивальні дні кияни та гості столиці почують виступи шістьох музичних колективів, зокрема Liberetto (Швеція), Mike Mainnieri Northern Lights (Норвегія), американського піаніста Кенні Вернера та ін.

Ведучий фестивалю — незмінно Олексій Коган.

«Таємниці старих дощок» Ханенків

Завтра Національний музей мистецтв ім.Ханенків відкриває нову виставку, створену з музейної колекції, — «Таємниці старих дощок». Це шедеври європейської гравюри — твори Дюрера, зокрема рідкісний екземпляр одного з перших офортів, виконаних цим художником, Луки Лейденського, Рембрандта. «На виставці буде представлено ранні німецькі ксилографії, перші мапи міст, а також аркуші, виконані у майже забутих сьогодні техніках — мецо–тинто, к’яроскуро», — анонсує адміністрація музею.

Ді–джей із сотні кращих

Уперше українець потрапив до Топ–100 кращих ді–джеїв світу, який укладає щороку авторитетний у світі музики журнал DJ Mag, інформує портал українських культурних новин PRO. Це ді–джей і продюсер iз Донецька Omnia («у миру» — Євген Смирнов). Він посів 58–те місце серед сотні, визначеної часописом як найкращі у своїй професії. Його музику видає популярний голландський лейбл «Армада М’юзік». Зараз Omnia активно гастролює як у країнах СНД, так і Європи, а на початку 2013 року разом з іншими артистами «Армада М’юзік» вирушає у гастрольний тур Австралією.