Інструкція від сотника Устима

Інструкція від сотника Устима

Про абхазьку війну 1990–х років чимало говорять і досі. І донині ламаються списи: чому тоді в конфлікт Росії та Грузії втрутилися українці? Навіщо було їм гинути на чужій території, у чужій війні? Навесні 1993 року керівництво УНА–УНСО ухвалило рішення надати допомогу грузинському народові у війні з Росією за територію Абхазії. Підрозділ українців «Арго» під керівництвом сотника Устима (Валерія Бобровича) влився в ряди Сухумського батальйону морської піхоти міноборони Грузії. Більшість боїв, які вели наші хлопці, відбувалася в населених пунктах, у складних гірських умовах, у субтропічному кліматі.

Десять років по «Норд–Осту»

Десять років по «Норд–Осту»

Росія відзначила сумну дату — 10–ті роковини теракту на Дубровці, більш відомого як «Норд–Ост» — за назвою однойменного мюзиклу, який 23 жовтня 2002 року ставили у Театральному центрі біля станції метро «Дубровка». Театральну залу захопили терористи, заручниками яких стали глядачі і театральна трупа, загалом — 914 людей.

Українкою бути нелегко

Українкою бути нелегко

Міжнародна організація Всесвітній економічний форум не лише організує знаменитий економічний форум у швейцарському Давосі, а й займається дослі­дженнями — як економічними, так і соціальними. Зокрема, починаючи з 2006 року, ВЕФ щороку публікує дослідження про гендерну рівність (чи нерівність) у світі. Звіт–2012 аналізує ситуацію у 135 країнах світу і укладений за такими критеріями: рівність чоловіків і жінок у доступі до системи охорони здоров’я, освіти, участі у політичному житті та економічну рівність, тобто можливість отримувати рівну оплату за аналогічну роботу та просуватися сходинками кар’єри.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики