«Безславний виродок», або Горбачов

18.10.2012

Австрійський актор Крістоф Вальц здобув всесвітню популярність, а з нею й приз Каннського кінофестивалю та «Оскар» за роль другого плану, після фільму Квентіна Тарантіно «Безславні виродки». У цій стрічці 2009 року він перевтілився у колоритного штандартенфюрера СС Ганса Ланду. Хто пригадає те кіно — навряд чи повірить, що наступною роллю 56–річного Вальца стане… Михайло Горбачов.

Як повідомляє Бі–Бі–Сі, зірка «Безславних виродків» зіграє першого й останнього президента СРСР у фільмі «Рейк’явік» режисера Майка Ньюелла. Якщо бути точним, ітиметься про час, коли Горбачов лише вживався в іпостась генерального секретаря КПРС. Жовтень 1986 року, нове мислення, столиця Ісландії. Лідери двох супердержав Горбачов і Рейган ні до чого конкретного не домовляються (президент США не пристав на радикальну пропозицію візаві скоротити ядерні озброєння за десять років), але сходяться на тому, що пора покласти край «холодній війні». Сценарій написав Кевін Гуд.

Роль Рональда Рейгана Ньюелл відвів знаменитому американському акторові Майклу Дугласу, який повернувся до зйомок після успішної боротьби з онкозахворюванням.

Дата виходу фільму «Рейк’явік» у прокат наразі невідома. За даними сайту Deadline, зйомки стартують в Ісландії в березні наступного року. Серед відомих фільмів Майка Ньюелла — «Чотири весілля й одні похорони», «Кохання в час холери», «Гаррі Поттер і Кубок вогню», «Принц Персії: Піски часу».