Хто щиро присмачує собі борщ жагучо гірким перцем, незважаючи на докірливі погляди оточуючих, мовляв, так багато перцю шкідливо для серця, тепер може всім затулити рота. Дослідники з Італії та США з'ясували, щоправда, стосовно не стільки перцю, скільки приправ з родини імбирних — імбиру та кардамону, що вони можуть прислужитися у боротьбі з хворобами, які вражають головний мозок. У цих приправах міститься найбільше кукурміну — речовини, яка є прекрасним антиоксидантом. Він здатен зв'язувати і нейтралізувати небезпечні для клітин активні форми кисню. Крім того, ще й стимулює так звану гемоксигеназу першого типу — один із ферментів, який бере участь у захисті клітин від пошкоджень. Тому вчені мають надію використати потенціал кукурміну при лікуванні важких захворювань нервової системи, наприклад хвороби Альцгеймера та наслідків перенесеного інсульту. Отож відтепер можна вважати, що імбир — не лише присмака до пива, а й серйозні ліки!