НОВИНИ ПЛЮС

17.10.2012

І Гоголь такий молодий...

У Києві таки мусить постати пам’ятник Миколі Гоголю, чого не було зроблено до 200–річчя одного з улюблених письменників українців. Рішення про встановлення паркової скульптури Гоголю (автор — скульптор Борис Довгань) ухвалила постійна комісія Київради з питань культури та туризму. Її голова Олександр Бригинець каже, що це буде «не пафосний пам’ятник, меморіальний пам’ятник, а досить симпатична скульптура, де Гоголь зовсім юний, енергійний».

Бригинець нагадує, що ще раніше «культурна» комісія Київради ініціювала рішення про «пам’ятникове» увічнення Миколи Гоголя у столиці, проте запропоноване тоді місце — сквер по вулиці Гоголiвській — було визнано не вельми підходящим. «Ще одне зображення Гоголя у Києві з’явиться неподалік Дніпра, який він возвеличив, — у Маріїнському парку або у сквері на вулиці Спаській на Подолі, навпроти Іллінської церкви», — говорить Олександр Бригинець. Нагадаємо, що одне погруддя письменнику вже є в Києві — пам’ятник зразка 1980–х стоїть в одному зі спальних районів Лівобережжя.

Кіно про Горбачова

Перший і останній президент Радянського Союзу Михайло Горбачов стане одним iз героїв американської художньо–історичної стрічки «Рейк’явік». Сюжет фільму побудовано на самітах Рональда Рейгана та Михайла Горбачова, зокрема і зустрічі в Рейк’явіку 1986 року, що дали поштовх до падіння «залізної завіси» та комуністичного режиму в Європі. Робоча назва стрічки, зйомки якої ще тільки планують розпочати, — «Рейган/Горбачов», пише сайт «Кінопоіск.ру».

Роль Горбачова зіграє Кристоф Вальц, останньою роботою якого були зйомки у вестерні Квентіна Тарантіно «Джанго звільнений». Роль Рейгана дісталася Майклу Дугласу. Сценарій написав Кевін Худ, автор сценарію до фільму «Джейн Остін».

Чоловіче обличчя «Шанель №5»

Актор Бред Пітт — перший чоловік, який став обличчям легендарного аромату від французького модного дому «Шанель». За участь у рекламному відеоролику, прем’єра якого відбулася в Парижі цими днями, Бред Пітт отримав колосальний гонорар — 6,9 млн. доларів, пише «Лєнта.ру». Стільки коштує проголошення усього лишень десяти фраз на кшталт: «...Подорожі закінчуються, а ми йдемо далі. Амбіції сильні. Та мрії сильніші. Але куди б я не йшов — ти там. Моє щастя, моя доля... Неминуче». Утім сума гонорару за участь у рекламному ролику аромату «Шанель №5» незмінна впродовж півстоліття. 6,9 млн.доларів платили кожній зірці, яка пропагувала парфум, — Мерилін Монро, Катрін Деньов, Ніколь Кідман, Одрі Тоту.