Українсько–польська співзвучність

17.10.2012
Українсько–польська співзвучність

Найяскравіші представники музичного андеграунду України та Польщі протягом трьох днів збиратимуть клубні майданчики Львова й Києва, аби представити широту власного репертуару та поспілкуватись з усіма охочими на музичні теми. 17 жовтня у київському клубі «Диван» та 19–20 жовтня у львівській кнайпі «Дзиґа» пройде фестиваль UA/PL Alternative Music Meeting.

Як зазначають організатори, ця імпреза є, перш за все, платформою для спілкування, обміну та натхнення музичного андеграунду двох країн. Музиканти влаштовуватимуть не лише концерти, а й зустрічі з публікою, українськими й польськими музичними критиками та впливовими постатями в царині альтернативної музики. «Ми маємо намір побудувати міст, який створюватиме гарні спогади, спільні плани та мрії, а також позитивні вібрації спільно проведеного часу. Спокійно, без гучних заяв ми створюємо європейське суспільство майбутнього», — зазначають організатори на офіційному сайті.

Польський андеграунд представлятимуть музичні новатори: проект Baaba feat. Gaba Kulka – спеціально створений для цьогорічного фесту, суміш альтернативи, року та електроніки, The Kurws — панки, які міксують нойз, «математичний рок» та навіть фрі–джаз, а на завершення 60 Minut Projekt — один із найкращих drum’n`bass гуртів Польщі.

Українську сторону на київському святі альтернативної музики презентують п’ять гуртів, що стали фіналістами музичного конкурсу Neuro Music: Stepan i Meduza, Singleton, КАКАХА, Uncle Tom The Band і Marble Boy. У Львові український фолк–джазовий гурт ShockolaD представить спільний проект iз польським тріп–хоп бендом Sinusoidal. Обидва гурти з чарівними солістками здобули славу провідних музикантів у себе на батьківщині. Переможець зможе виступити на одній сцені з зірками світової альтернативної сцени на фестивалі Аsymmetry 2013 у Вроцлаві.

Перед фінальним концертом о 19–й годині директор фестивалю UA/PL Alternative Music Meetings і Центру артистичних дій Firlej у Вроцлаві Роберт Хмелевський запрошує на дискусію на тему долі нової альтернативної музики та подібних фестивалів, у якій візьмуть участь музиканти, члени журі та всі бажаючі.

У планах — подальше розширення меж фесту. Минулорічний UA/PL Alternative Music Meeting, що став дебютним, проходив лише у столиці. Цього року організатори додали львівський майданчик, а наступного свято музичного андеграунду обіцяють привезти до Одеси.