«Темно–лілові» проти попси

17.10.2012
«Темно–лілові» проти попси

Аксакали світового року — гурт Deep Purple. Фото з сайту fashion–look.com.ua.

За свою майже со­рока­п’ятирічну історію команда Deep Purple зуміла обзавестися трьома поколіннями відданих шанувальників. Кілька десятків років тому на концерти групи приходили меломани–бунтарі, яким смакувала нова музика сміливих початківців. Згодом на Deep Purple, що на той час уже здобув статус аксакала світового року, вони приходили разом iз дітьми. А сьогодні ведуть на концерти улюбленців уже своїх онуків. Заснований у 1968 році в Англії, гурт, що спершу називався Roundabout, переживав різні часи, в історії Deep Purple достатньо і злетів, і падінь. Але за цей час у світі було продано понад 150 мільйонів копій їхніх альбомів, а Fireball, Deep Purple in Rock, Machine Head, Live in Japan — це ті взірці, на яких виховувалися всі наступні покоління хард–рок–музикантів.

На території пострадянського простору залюбленість у Deep Purple виглядає просто феноменально. Здавалося б, чужа ідеологія, мелодика, яка не має нічого спільного з естрадою, що лунала з усіх радіо– і телеприймачів, але факт залишається фактом: Deep Purple у нас шанують і чекають.

Цього разу до Києва гурт прибуває у рамках свого європейського туру. Наприкінці жовтня Ян Гіллан та його команда виступлять iз кількома концертами в Росії, на одному з яких, iмовірно, побуває і прем’єр Дмитро Медведєв (Дмитро Анатолійович — давній шанувальник «темно–лілових», у його колекції — вся дискографія Deep Purple). Далі — Люксембург, Франція, Німеччина, Бельгія. У програмі — відомі хіти і нові композиції.

Концерт Deep Purple у столичному Палаці спорту відбудеться 1 листопада. Квитки — від 350 до 2000 грн.