«Мрія» прямує до мети

«Мрія» прямує до мети

Грузія підсумовує результати парламентських виборів і готується до зміни влади. Станом на вчорашній ранок Центрвиборчком підрахував 97,03% бюлетенів. Лідером виборчих перегонів залишається опозиційна до президента Михаїла Саакашвілі коаліція під проводом мільярдера Бідзіни Іванішвілі «Грузинська мрія» — 54,8% (1 154 533) голосів виборців. Правляча партія «Єдиний національний рух» набрала 40,4% (845 169) голосів. Решта партій набрала значно менше від прохідного 5–відсоткового бар’єру. В одномандатних округах «мрійники», за попередніми підрахунками, випереджали «рухівців» на три мандати.

Євроізоляція змусить Україну переорієнтуватися на Схід

Євроізоляція змусить Україну переорієнтуватися на Схід

1 жовтня у Варшаві Президент України 2005–2010 років, лідер «Нашої України» Віктор Ющенко провів зустрічі з президентом Польщі Броніславом Коморовським та віце–президентом Європейського парламенту Яцеком Протасевичем. Попри заклики до запрова­дження політичних санкцій до України, Ющенко в ході зустрічей закликав до відновлення активного євроінтеграційного курсу нашої держави. Адже «Наша Україна» — політична сила, для якої європейський курс є стратегічним пріоритетом. При цьому важливим також є збереження традицій підтримки з боку Польщі у досягненні цілей євроінтеграції України. Зокрема, у такому контексті йшлося про подальшу долю Угоди про асоційоване членство України в Євросоюзі та формування двосторонньої зони вільної торгівлі.

«Лісовий джихад» у Європі

«Лісовий джихад» у Європі

Масштабні лісові пожежі, від яких цього року потерпали одразу кілька країн Європи — не випадковість, а реалізація підступного плану «Аль–Каїди». Про це заявив очільник Федеральної служби безпеки Росії Олександр Бортніков на відкритті в Москві 11–ї наради керівників спецслужб, органів безпеки та правоохоронних органів закордонних держав — партнерів ФСБ. За словами Бортнікова, «Аль–Каїда» організувала підпали лісових масивів у рамках своєї нової стратегії «тисячі уколів». «Цей метод дозволяє завдавати значних економічних та моральних збитків без серйозної попередньої підготовки, технічного спорядження і значних фінансових витрат», — цитує голову ФСБ РІА «Новості». При цьому ймовірність виявлення таких паліїв спецслужбами мінімальна, адже під час спеки для загоряння трави, а згодом і тисяч гектарів лісу, достатньо непомітно кинутого недопалка.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики