Не пий — дорого!

Не пий — дорого!

Алкогольні напої й цигарки невдовзі можуть подорожчати. Позавчора Верховна Рада в першому читанні ухвалила проект закону №10687, згідно з яким пропонується підвищити ставку акцизу на алкоголь на 11% і на 7,5% — на сигарети. За внесення відповідних змін до Податкового кодексу проголосувало 230 народних депутатів.

Вени, скло... і совість?

Вени, скло... і совість?

Артем Погосян, який проходить як один з обвинувачуваних у справі про вбивство Оксани Макар, перерізав собі вени уламком скла. Однак співкамерники своєчасно викликали підмогу, тож його вдалося врятувати. Нагадаємо, резонансну справу про зґвалтування і звіряче вбивство 19–річної мешканки Миколаєва суд розглядає вже п’ятий місяць. За словами адвокатів потерпілої сторони, розгляд справи штучно затягується. Зокрема, ще три тижні тому було оголошено перерву в роботі суду. І тільки недавно було прийнято до відома клопотання про проведення комплексної експертизи, запропонованої адвокатами обвинувачених, щоб внести ясність у те, як саме підпалювали Оксану, та встановити точну причину її смерті.

І байдуже, що не схожі

І байдуже, що не схожі

У гучній справі про вбивство судді Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова винесено вирок. Як повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва, Голосіївський райсуд столиці засудив Дмитра Павліченка до довічного ув’язнення, а його сина Сергія Павліченка — до 13 років позбавлення волі. За словами державного обвинувачувача у справі Ксенії Онікеєнко, суд підтримав позицію прокуратури, яка наполягала на призначенні максимального терміну покарання для Павліченка–старшого. «Крім того, судом задоволено цивільний позов потерпілих на суму понад 500 тисяч гривень», — зазначила прокурор.

Збираємо український «багаж»

Збираємо український «багаж»

Акція протесту проти так званого «мовного закону», згідно з яким російська мова набула статусу регіональної, не лише триває, а й разом з учасниками набирає нових обертів. Попри те, що мітингувальників під Українським домом періодично ганяють то міліціянти, то комунальники, вчора представники націонал–патріотичних сил — «Нашої України», Української народної партії і Конгресу українських націоналістів — встановили додаткові намети, провівши короткий брифінг.

«Фейсбук» — теж ЗМІ?

«Фейсбук» — теж ЗМІ?

Депутат від Партії регіонів Антон Яценко подав позов до суду щодо журналіста каналу ТВі Артема Шевченка за напис у соціальній мережі «Фейсбук». Схоже, Артемові пощастило, що Верховна Рада не ухвалила закон про наклеп, бо ще й у тюрму б загримів.

Б’ють по подвійному паспорту

Б’ють по подвійному паспорту

Верховна Рада ухвалила в цілому закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства». Згідно з новими правилами, громадяни України мають повідомити про своє подвійне громадянство, інакше їм доведеться сплатити штраф у сумі від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170—510 грн.). Чиновників за подібне замовчування каратимуть жорсткіше. Штраф для чиновників органів державної влади або місцевого самоврядування складає від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів (850—1700 грн.)

Стрілець із «Каравану» — російський кілер?

Стрілець із «Каравану» — російський кілер?

Важко поранений Павло Феденко, який єдиний залишився живим після стрілянини в кімнаті охорони ТРЦ «Караван», і досі перебуває в реанімації лікарні швидкої допомоги столиці. Однак він уже прийшов до тями, і медики більше не побоюються за його життя.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики