Не опускати голову

27.09.2012

Сирена і потрійний гудок паровоза — так на льодовій арені «Локомотив–2000» у Ярославлі вітають з перемогою місцевих хокеїстів. Попри те, що рік тому в авіакатастрофі загинула вся команда «залізничників», заново створений колектив на старті нового сезону в КХЛ демонструє потужний хокей. Перегравши позавчора «Донбас», ярославці закрили домашню серію третьою перемогою поспіль і доволі міцно укорінилися у верхній частині турнірної таблиці Західної конференції.

Натомість український дебютант лишається на останній сходинці. Здавалося б, із появою в команді наших «американців» — Федотенка, Понікаровського, Бабчука, які допомогли донеччанам у Митіщах перервати тривалу безвиграшну серію, «червоно–чорні» намацали свою гру. Власне, упродовж двох періодів матчу з «Локомотивом» «донбасівці» тримали ініціативу у своїх руках і вели перед завдяки шайбі, закинутій у більшості фіном Петтері Віртаненом (до речі, це лише вдруге в сезоні донеччани змогли реалізувати «зайвого»). Однак, опинившись у незвичній ситуації — а в попередніх поєдинках «Донбас» переважно мусив відігруватися, підопічні Юліуса Шуплера не втримали переможний рахунок і дозволили супернику в останній 20–хвилинці двічі пробити Еріка Ерсберга.

Відтак «залізничники» у восьми матчах здобули шосту перемогу, тоді як донеччани, навпаки, — зазнали шістьох поразок. Слабка втіха, що п’ять із них — мінімальні (зокрема дві — в серії булітів).

«Знову створили багато голевих моментів, але не реалізували їх, — це наш мінус. І хоча в нас чергова невдача з різницею в одну шайбу, нам треба підняти голову і йти далі», — сказав Юліус Шуплер. Уже сьогодні його команда зіграє в Нижньому Новгороді з тамтешнім «Торпедо».

 

ТАБЛО

КХЛ. Регулярний чемпіонат. «Локомотив» — «Донбас» — 2:1 (0:0, 0:1, 2:0; Віртанен, 23 (більш.) — Хагман, 45; Черніков, 51), «Торпедо» — «Динамо» (Р) — 3:2, «Спартак» — «Атлант» — 2:5.

Становище команд у Західній конференції: «Лев» — 20 (9 матчів), «Атлант» — 18 (9), ЦСКА — 16 (9), «Локомотив» — 16 (8), «Слован» — 15 (8), «Динамо» (М) — 13 (8), СКА, «Торпедо» — 12 (7), «Сєвєрсталь» — 12 (8), «Спартак» — 10 (9), «Динамо» (Р), «Витязь» — 9 (9), «Динамо» (Мн) — 8 (9), «Донбас» — 7 (8).

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Швейцарця Рене Фазеля переобрали на посту президента Міжнародної федерації хокею одностайним рішенням делегатів конгресу ІІХФ у Токіо. Відзначимо, що він очолює цю організацію ще з 1994 року.

Одним із нових членів ради ІІХФ став відомий у минулому російський воротар, а нині функціонер Владислав Третьяк.