ХРОНІКА

26.09.2012

Бокс

Володар пояса WBC, кандидат у народні депутати Віталій Кличко дав зрозуміти, що його слова про закінчення спортивної кар’єри були неправильно витлумачені. На своїй сторінці у «Фейсбуці» Кличко­старший написав: «Перебуваю в передви­борчому турі по Україні. І приїхав у Донецьку область точно не для того, щоб завершити спортивну кар’єру. Вже дещо втомився від запитання: коли ж це станеться? Неодноразово заявляв, що коли прийму таке рішення, обов’язково повідомлю про це на окремій прес­конференції. Зараз про завершення моєї кар’єри в спорті поки не йдеться. Ви­бачте, якщо недостатньо акцентував на цьому на прес­конференції в Донецьку, яку цитують у ЗМІ».

* * *

Тренер Володимира Клич­ка Емануель Стюард має серйозні проблеми зі здоров’ям — у нього діагностовано рак. За словами канадського промоутера Івона Мішела, Стюард перебуває в лікарні, де проходить обов’язкові процедури перед хірургічним втручанням.

Хокей

ПХЛ. «Сокіл» — «Динамо» (Х) — 4:3 (Безщасний, 3; Харченко, 38, 48; Матвійчук, 39 — Блох, 3 (більш.); Бондарєв, 6; Протопопов, 44), «Донбас­2» — «Леви» — 4:3.

* * *

КХЛ. «Лев» — «Югра» — 4:0, «Ак барс» — «Автомобіліст» — 6:1, ЦСКА — «Авангард» — 1:0, «Салават Юлаєв» — «Трактор» — 1:4, «Сибір» — «Сєвєрсталь» — 3:0, «Металург» (Нк) — «Динамо» (Мн) — 5:4, «Амур» — «Витязь» — 3:2, «Слован» — «Барис» — 4:2, «Нафтохімік» — «Металург» (Мг) — 2:7.

Футбол

Чемпіонат Іспанії. Заключні матчі 5­го туру: «Райо Вальєкано» — «Реал» — 0:2 (Бензема, 13; К. Роналдо, 70 (пен.); вилучення: Касадо, 90 («РВ»)), «Депортиво» — «Севілья» — 0:2 (Негредо, 75; Ракитич, 84).

* * *

Чемпіонат Росії. Заключний матч 9­го туру: «Аланія» — «Анжі» — 0:1 (Траоре, 7).

Лідери: ЦСКА — 21, «Анжі» — 20, «Локомотив», «Терек» — 19.

Гандбол

Українська чоловіча суперліга. 3­й тур. «Портовик» — «ЗТР» — 25:26, «Буревісник» — «Динамо» (П) — 28:31, ЗНТУ­ЗАБ — «Політехнік» — 28:28, «Будівельник» — «Мотор» — 18:37.

Лідери: «Мотор», «ЗТР», «Динамо» (П) — 6.

Легка атлетика

Державна служба молоді та спорту звільнила Валерія Александрова з посади держтренера збірної України з легкої атлетики. Як ідеться в повідомленні прес­служби відомства, раніше комісія з розслідування порушень всередині легкоатлетичної збірної рекомендувала позбавити Александрова посади. Комісія перевіряє нові факти, виявлені в ході перевірки, також у відношенні начальника команди Руслана Руссу.

Олімпізм

Організатори зимових Олімпійських ігор у Сочі оприлюднили офіційне гасло змагань — «Спекотні. Зимові. Твої». За словами голови оргкомітету Дмитра Чернишенка, «це яскраве, креативне формулювання, яке в трьох словах дозволяє показати все різноманіття і характер Росії».

Станом на вчора залишалося рівно 500 днів до Білої Олімпіади, яка стартує 7 лютого 2014 року.