Малюнок на всю Україну

25.09.2012
Малюнок на всю Україну

Юні художники за роботою. Фото автора.

Цей незвичайний малюнок — калиново–квітковий фриз довжиною 120 метрів та шириною 80 сантиметрів — прикрасив залізобетонний паркан у центрі Петриківки, знаної в усьому світі своїм самобутнім народним мистецтвом. До роботи над орнаментом, виконаним за ескізом та під керівництвом 13 народних майстрів, долучилися не тiльки 30 професійних митців, а й 127 малих аматорiв — це вихованці Петриківського будинку дитячої творчості, учні місцевої художньої школи та студенти спеціалізованого ПТУ №79.

Таким чином цiєї недiлi було створено найбільший на теренах нашої держави орнаментальний розпис ручної роботи. Цю подiю офіційно зафіксували представники Національного реєстру рекордів України та Книги рекордів України.

«Малюнок рекордної орнаментальної «стрічки–бігунця» символізує нескінченність руху і життя. Упевнений, що і автентичний петриківський розпис буде розвиватися крізь усі покоління українців, крізь віки, уособлюючи високу культуру нашого народу», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, вітаючи майстрів–рекордсменів.