Зеленку стерплять, гранати теж

21.09.2012
Зеленку стерплять, гранати теж

Олександр Кірш у лікарні після «зеленої» атаки. (харківської «Батьківщини».)

Цього тижня харківські опозиціонери змушені були двічі відбиватися від підступних атак. Спочатку хтось наводнив місто фальшивими газетами, виданими під брендом ВО «Батьківщини», на шпальтах яких опозиційні кандидати в депутати нібито самі себе виставили в негативному світлі. А позавчора двоє молодиків спортивної фігури вилили дві склянки зеленки на кандидата в депутати, заслуженого економіста України Олександра Кірша — якраз коли той зустрічався з виборцями в одному з дворів у Київському районі. Кірш, із залитим зеленою рідиною обличчям, таки довів зустріч до кінця, після чого поїхав до офтальмологічної клініки. «Лікарі поставили діагноз — опік ока першого ступеня, кон’юнктивіт другого ступеня, — повідомив він пресі з лікарні. — Іде інтенсивна терапія — мазі, антибіотики, краплі».

Представники Партії регіонів заперечили свою причетність до нападу на кандидата–мажоритарника. Голова облдержадміністрації Михайло Добкін, зокрема, іронічно припустив, що опозиціонери останнім часом самі себе обливають зеленкою, натякаючи на два випадки з адвокатом Юлії Тимошенко Сергієм Власенком. «Сьогодні рейтинг Кірша — три відсотки. Кому він потрібен? — покепкував очільник регіону у сесійній залі обласної ради. — Хоча, думаю, після вчорашнього зросте ще на 1 відсоток».

З подібними аргументами категорично не згоден попередник Добкіна на посаді Арсен Аваков, який, перебуваючи за кордоном, керує виборчим штабом харківської «Батьківщини». «Згідно з останніми даними соціології, по 169–му округу Кірш випереджає Ірину Бережну (кандидатка від Партії регіонів. — Авт.) на 4,5 відсотка, — написав Аваков у своєму блозі. — Негідники зрозуміли, що пора кидати зеленку. Зеленку витримаємо! До їхніх методів не опустимося. Ну а як почнуть жбурляти гранати — відповімо адекватно!»

Що ж до друкованих фальшивок, то від них відмовилася і обласна організація «Батьківщини», і директор «Українського центру поліграфії та реклами» Марина Кобзар, чия адреса надрукована на останній сторінці. «Це вже не перші фальшиві газети, в яких вказують наше підприємство, — прокоментувала вона. — Вочевидь, люди, які це роблять, просто бачать, що ми друкуємо для опозиції. Хоча це не зовсім так. Ми і для «УДАРу» друкували, і для Королевської колись друкували, і для «зелених». У свою чергу Аваков вважає замовниками сфальсифікованих газет «губернатора» Добкіна та мера Кернеса — мовляв, вони вже не вперше вдаються до таких заходів.