Протоптаною першою водою

19.09.2012

Після тріумфу на Олімпіаді в Лондоні наша жіноча четвірка парна з академічного веслування продовжила «штампувати» перемоги. Виграти чемпіонат Європи дівчатам не завадила навіть відсутність одного з лідерів квартету — Анастасії Коженкової. Для перемоги на першості Європи, що днями завершилася в італійському Варезе, вистачило й досвіду капітана Яни Дементьєвої, якій допомагали Катерина Тарасенко, Наталя Довгодько та Ольга Гурковська.

Успіхи дівочого квартету змусили засукати рукави й чоловіків. Щоб четвірка запрацювала моторніше, тренерський штаб практично повністю оновив склад. Рокіровка виявилася ефективною: Іван Довгодько, Олександр Надтока, Юрій Іванов та Іван Футрик здобули «срібло» — випередили всіх, окрім естонців.

За крок до медалі, точніше, за 0,04 сек., зупинилася наша чоловіча вісімка. Український октет у головному фіналі фінішував четвертим, програвши боротьбу за «бронзу» чехам.

Дві нагороди дозволили українській збірній разом із поляками розділити шосте місце медального заліку ЧЄ. Найбільше ж відзнак назбирали господарі–італійці.