На Херсонщині навчилися переробляти відходи на дизпаливо

На Херсонщині навчилися переробляти відходи на дизпаливо

У Новій Каховці почав працювати унікальний для півдня України завод iз переробки сміття на дизельне паливо. Під сміттєпереробний комплекс виділили 10 гектарiв землі. За спеціальною технологією тверді побутові відходи піддаватимуть термічній i хімічній обробці, виробляючи дизпаливо високої якості.

Гроші — на вітер, вологість і температуру повітря

Гроші — на вітер, вологість і температуру повітря

Таку суму озвучив керівник Гідрометцентру Микола Кульбіда в інтерв’ю «Комсомольській правді». «Ці гроші необхідні для того, щоб встановити в Україні три сильні метеорологічнi радари, які дозволять завчасно і більш точно прогнозувати небезпечні атмосферні явища», — розповів Кульбіда.

«Хобі» водолаза

«Хобі» водолаза

Мешкав і працював водолазом–підводником 35–річний чоловік у рідному курортному селі Малоріченське (Велика Алушта). Головний прибуток, як тепер з’ясувалось, приносила йому не ця законна ризикована і романтична професія.

Хотів, як краще...

Хотів, як краще...

Олександр Лобач, як і всі жителі вулиці Гвардійської, що в Ленінському районі Дніпропетровська, потерпав через відсутність люків на проїжджій частині. За зізнанням чоловіка, куди він тільки не звертався з проханням вирішити проблему, яка загрожує не лише автомобілістам, а й перехожим.

Хрест Господній

Хрест Господній

Місцем паломництва православних став собор Архiстратига Михаїла в Соборному парку міста. Нині і старі, і малі йдуть до одного з найбільших і найкрасивіших храмів, збудованого за власним проектом митрополита Черкаського та Канівського владики Софронія, аби вклонитися хресту з часткою Честного Древа Животворного Хреста Господнього.

Мізансцена у холодній воді

Мізансцена у холодній воді

Відразу шестеро артистів Херсонського обласного академічного музично–драматичного театру ледь не загинули в ніч на 11 вересня. Перед цим група друзів по театру виїхала на дачу до одного зі знайомих, щоб відзначити закриття дачного сезону.

Не сядемо

Не сядемо

Найбільші вітчизняні авіаперевізники «Аеросвіт» i Міжнародні авіалінії України (МАУ) відмовилися переходити в цьому році в новий міжнародний термінал D Бориспільського аеропорту і поки продовжать роботу в терміналах B та F.

Карпати рівняються на Альпи

Карпати рівняються на Альпи

Скільки б ми не тішилися Карпатами, називаючи їх Українською Швейцарією, порівнювати розвиток гірських територій нашої держави з альпійськими — все одно, що жебрака з принцем. Хоча не все так безнадійно, вважає голова Івано–Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, котрий повернувся з XXII економічного форуму з польського міста Криниця.

«За російською стоїть величезна держава»

«За російською стоїть величезна держава»

Учителі з усіх шкіл Львова вийшли на віче, щоб звернутися до Президента та Верховної Ради, аби ті переглянули «мовний» закон. На думку вчителів, цей закон дуже двозначний, тож перш ніж його впрова­джувати, слід спочатку узгодити з іншими законодавчими актами.

Дай копняка «регіоналу»

Дай копняка «регіоналу»

Така креативна кампанія проходитиме до 25 вересня у рамках громадської ініціативи «Жодного голосу владі!». Кожен охочий зможе надіслати створену власноруч агітаційну продукцію, яка демонструватиме його спротив діяльності чинної влади.

Всі статті рубрики