Рідня будує — чиновник рахує

Рідня будує — чиновник рахує

Нинішня влада не втомлюється говорити про боротьбу з корупцією, а Президент Віктор Янукович навіть обіцяв «руки повідбивати корупціонерам, ким би вони не були». МВС, Генпрокуратура та СБУ час від час публікують статистику, в якій особливо наголошують на кількості притягнутих до кримінальної відповідальності чиновників iз владної команди. Мовляв, ми не ділимо винних на своїх та чужих. Утім, до тенет правоохоронців, ймовірно, потрапляють лише ті «регіонали», які з кимсь забули поділитися або почувалися занадто самовпевнено і на «поради» людей з вищим статусом не зважали. Інакше як пояснити ті факти, коли громадськість ледь не на тарiлцi приносить до владних кабінетів у Києві достовірні факти корупції місцевих «князьків», але на цю інформацію ніхто не зважає. Як приклад, можна навести схему корупційного будівництва у Бучі, що під Києвом, яку докладно описав ще на початку літа у своїх зверненнях до керівництва держави, Верховної Ради, Київської облдержадміністрації та окремих нардепів відомий на Приірпінні активіст, голова ГО «Народна воля» Віктор Бархоленко. Минуло два місяці, а віз і нині там. На свою адресу пан Бархоленко отримав лише кілька відписок.

Бомбова самооборона

Бомбова самооборона

У міліції чоловік виправдовувався, що купив небезпечний предмет з метою самооборони у «народного умільця» зi Львівщини. Справжню бомбу міліціонери знайшли в номері 20–річного бармена в одному з приватних готелів міста. Обшук проводився після скарги постояльців готелю на те, що в них загадково зникають гроші. Пропажі міліція не знайшла, а от «пекельну машинку» вилучили і відправили на експертизу.

Розплата для бузувіра

Розплата для бузувіра

Днями в Одесі затримали 44–річного підозрюваного у вбивстві співробітника карного розшуку міста Кременчука Руслана Шевченка. Резонансний злочин було скоєно ще у 1999 році. Саме тоді 30–річний Руслан намагався затримати чотирьох хуліганів у кафе. Та сили були нерівними. Накинувшись на правоохоронця, бузувіри зі звірячою жорстокістю буквально «замісили» його руками й ногами, а потім відвезли бездиханне тіло до Дніпра й кинули у воду...

Всі статті рубрики