ЦИТАТИ ТИЖНЯ

23.08.2012

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про те, чому судді на Олімпіаді в Лондоні не дали перемогти деяким українським спортсменам:

— Звичайно, та кампанія, яку наші так звані опозиціонери розгорнули з дискредитації нашої країни, коли всякі там немирі їздили по зарубіжних країнах і розповідали, яка Україна погана. Звичайно, це теж не принесло нам плюсів, прямо скажемо.

(УНІАН)

Віталій Портников,
політичний оглядач
— про позицію Партії регіонів щодо мовного питання:

— «Регіонали» люблять вимовляти красиві слова про те, як вони допомагатимуть розвитку державної мови і як усі її знатимуть. Але це слова — а от справи: лагідно посміхаючись солодкою усмішкою Вадима Колесніченка , влада, як справжній садист, тримає українську мову за горло. І скоро додушить.

(Newsru.ua)

Владислав Лук’янов,
нардеп від Партії регіонів — про ініціативу з наданням англійській мові статусу регіональної в Києві:

— Я вважаю, що це можна розглядати в якості експерименту, і я особисто підтримаю цю ініціативу. Тому що, якщо ми бажаємо нашим дітям надати перевагу у знанні декількох іноземних мов, ми повинні це робити.

(ТВі)

Сергій Власенко,
захисник Юлії Тимошенко
— про те, що нинішній Прем’єр має
сидіти на лаві підсудних разом із колишнім:

— Юлію Володимирівну звинувачують у тому, що в 1997 році «ЄЕСУ» подала декларацію про відшкодування ПДВ... За одним з епізодів провели понад 50 перевірок. Податкова, якою тоді керував громадянин Микола Азаров, прийняла рішення відшкодувати ПДВ. Ці дії слідчий СБУ зараз трактує як те, що Тимошенко «заволоділа коштами держбюджету». Уявімо на хвилину, що я збожеволів і факт подачі декларації по ПДВ можна вважати злочином. Але тоді в мене питання: чому Азаров не сидить поруч, це ж він приймав рішення відшкодувати ПДВ?

(«Ліга–бізнесінформ»)

Ганна Герман,
радник Президента
— про журналістів і спортсменів у політиці:

— Журналісти є гарними політиками, оскільки вони відчувають гостроту життя, дуже відкриті всім модернізаціям і реформам, оперативно реагують, тому що їх цьому вчили. Журналістика й політика мають таку дуже тоненьку межу. Але я не впевнена, чи вийде гарний політик зі спортсмена.

(«5–й канал»)