Із владою вже домовлено

23.08.2012

«Чистки» в лавах «Об’єднаної опозиції» — лише слова. Насправді під прапором «Батьківщини» до Верховної Ради балотуються не лише колишні «кучмісти», а й люди з обойми Віктора Медведчука. На Буковині, наприклад, із таких — колишній головний податківець області Олександр Фищук, який тепер працює заступником голови Чернівецького обласного осередку ГО «Фронт змін».

Як повідомляють джерела «УМ», Фищук уже мав кілька зустрічей з приводу участі у виборах із нинішнім головою облдержадміністрації та обласного осередку Партії регіонів Миколою Папієвим. Мета переговорів — негласна підтримка кандидатури Фищука владою на 202–му окрузі з центром у Сторожинці.

«Есдеки Медведчука свого часу пропонували його на посаду першого заступника голови ОДА, але тодішній обласний голова Теофіл Бауер, будучи противником СДПУ(о), не погодився на кандидатуру Фищука, — згадує минуле голова чернівецького обласного відділення партії «За Україну!» Георгій Манчуленко, з яким на парламентських виборах 2002 року боровся Олександр Фищук, будучи головою Кіцманської райдержадміністрації. — На Фищука працював тоді весь адмінресурс по освітянській, медичній, управлінській лініях».

За словами Манчуленка, у 2004 році Фищук і тодішній мер Чернівців Микола Федорук активно підтримували на виборах Віктора Януковича. Федорука, нагадаємо, усунули з посади у березні 2011 року — це зробила більшість на основі «регіоналів» та перебіжчиків з опозиції. Тепер екс–мер, діставши підтримку «Фронту змін», балотується до ВР від «Об’єднаної опозиції» по 201–му округу в Чернівцях.

Ще одним «кучмістом» серед висуванців «Батьківщини» Манчуленко називає керуючого справами Заставнівської райради Василя Мельника (округ №204).