Не їж мастила — агрегатом станеш!
Ця біла мастка речовина ні на краплю не підтанула протягом годинної розмови в обласному прес–клубі. «А ще врахуйте, що ми в оцю спеку їхали з Києва до Сум», — зауважує наш співрозмовник, директор київського Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець. Отже, масло, що не тане? Так, це та сама горезвісна пальмова олія, про яку всі ми чули, але мало хто бачив. А не тане вона з цілком зрозумілих причин: температура її плавлення 54 градуси. Оскільки тіло людини ніколи при будь–яких захворюваннях аж так не нагрівається, висновок очевидний: пальмова олія в людському організмі не розчиняється. Осідає масненько на судинах і накопичується. До якого часу? Згодом відчує кожен, хто її полюбляє — процес нешвидкий, але неминучий.