Каддафі вбили і настала демократія

Каддафі вбили і настала демократія

Лівійська перехідна національна рада після майже року тимчасового управління у ніч на четвер передала владу першому вільно обраному парламенту — Загальному національному конгресу, який був сформований за підсумками липневих виборів. Це перша мирна передача влади в сучасній історії Лівії. Значних успіхів, за результатами голосування, домігся альянс ліберальних партій. Альянс національних сил на чолі з прем’єром Перехідної ради Мустафою Абдель Джалілем отримав 39 із 80 місць за партійними списками. 17 мандатів — у ісламістського руху Братів–мусульман. Із 200 депутатів конгресу 120 — незалежні обранці, чиї політичні вподобання наразі важко визначити. Перехідний уряд складався здебільшого з опозиційних сил, які брали участь у поваленні полковника Муаммара Каддафі рік тому. Після передачі влади ПНР буде розпущена.

Діти підземелля

Діти підземелля

Без денного світла та будь–яких контактів із зовнішнім світом жили 70 послідовників мусульманської секти «Катакомба» у Татарстані. Коли поліція та ОМОН взяли штурмом обійстя релігійної громади, то виявили, що за житло віруючим правили підземні ходи, розгалужені вниз на вісім «поверхів». Дехто із 27 знайдених там дітей, найстаршій з яких 17 років, узагалі ніколи не був на вулиці. Усіх сектантів доправили до лікарень на обстеження. Зараз справу про незаконну релігійну діяльність розслідує прокуратура Казані.

Квартири — недорого й «дипломатично»

Квартири — недорого й «дипломатично»

Аби продати іноземцям 250 тисяч порожніх квартир та котеджів в Іспанії, нерухомість на іспанських курортах почнуть рекламувати іспанські дипломати. Власники нерухомості отримають додаткові юридичні гарантії, заявив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Гарсіа–Маргальйо. Представник прес–служби МЗС пояснив «Німецькій хвилі», що міністр «пішов назустріч будівельним компаніям, які прагнуть реалізувати за кордоном збудовану останніми роками, але не продану через падіння попиту нерухомість». Цей крок спрямований на подолання тяжкої кризи, що охопила іспанську економіку. Йдеться про квартири та котеджі за ціною від 80 тисяч до кількох мільйонів доларів, розташованих на східному та південному узбережжі Іспанії, а також на Балеарських та Канарських островах, тобто переважно на популярних курортах.

Покатався на метро

Покатався на метро

Абсурдний нещасний випадок стався у мадридському метро. Позавчора о 19:45 за місцевим часом новопризначений голова служби технічного обслуговування поїздів, 36–річний Хосе Мануель Перес Гарсія, вирішив похвалитися новою посадою перед своєю родиною. І покатати рідних на потязі по технічній колії метро у Лоранці, південному передмісті іспанської столиці, якою потяги в нічні години прямують до депо.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики