Шевченко — в новій команді!

31.07.2012
Шевченко — в новій команді!

У партії Наталії Королевської «Україна — Вперед!» — справжнє зіркове поповнення. Легенда українського футболу Андрій Шевченко вирішив почати політичну кар’єру в команді саме цієї політичної сили.

Минулої п’ятниці уславлений футболіст, який після закінчення контракту з київським «Динамо» визначався щодо своєї подальшої кар’єри, зробив сенсаційну заяву. Володар «Золотого м’яча» 2004 року повідомив журналістам, що збирається йти у політику, але інтрига щодо вибору Шеви зберігалася до наступного дня.

Під час відвідин підшефної школи–інтернату у Володарці на Києвщині, якою Шевченко опікується вже віддавна, спортсмен розкрив свої плани на майбутнє та розповів, що вирішив пов’язати свою кар’єру в політиці з партією Наталії Королевської «Україна — Вперед!»

За словами Андрія, головним мотивом його рішення стало бажання принести користь своїй країні не лише за допомогою спортивних досягнень та всесвітньої популярності. Футболіст переконаний, що за роки, проведені у Європі, він набув достатнього досвіду, аби поділитися ним на Батьківщині. З вибором політичної сили вагань не виникло — Шевченко бачить себе тільки в лавах партії «Україна — Вперед!», не в останню чергу тому, що для нього це партія таких, як він сам, молодих лідерів. Середній вік членів партії Королевської — 34 роки, самому ж футболістові — 36.

«Я прийняв рішення приєднатися до команди Наталії Королевської, тому що «Україна — Вперед!» — це партія майбутнього, партія молодих лідерів. Це вибір між минулим і майбутнім», — так Шевченко пояснив своє рішення журналістам. А от яке саме місце дістанеться Шевченку в передвиборчому списку «Україна — Вперед!», стане відомо найближчими днями — з’їзд цієї політичної сили заплановано на середу, 1 серпня.

Сама Наталія Королевська вважає прихід Андрія Шевченка серйозним досягненням, яке посилить кадровий потенціал партії. Коментуючи рішення футболіста, Королевська зазначила, що Андрій Шевченко — гордість України. «Ми вдячні йому за те, що він став пліч–о–пліч із нашою командою, командою нового покоління політиків. Зараз настав час, коли потрібно працювати на країну і на людей. Він зробив свій вибір на користь політики майбутнього, політики нової якості. Для нас це дуже важливий вибір, і я вірю: разом, однією командою, єдиною силою ми зробимо все, щоб Україна рухалася вперед!» — сказала партійна лідерка.

Рішення Андрія Шевченка почати політичну кар’єру викликало масові дискусії в інтернеті та взагалі в суспільстві. Втім, більшість сходиться в тому, що для партії Королевської футбольний чемпіон — справжнє надбання. Із приходом Шевченка до партії «Україна — Вперед!» в українській політиці зникає «спортивна» монополія Віталія Кличка. Високі рейтинги партії «УДАР», яку очолює відомий боксер, насамперед ґрунтуються на його спортивних досягненнях. Тепер в Україні є ще одна перспективна сила, одним з облич якої стане спортивний кумир цілих поколінь українців та людина, котра добилася всього сама — своїм непересічним талантом та величезною працею.

Безперечно, свою роль має зіграти і величезний міжнародний авторитет Андрія Шевченка. Серед його друзів є безліч впливових людей з усього світу, і немає сумнівів, що цей авторитет можна використати з великою користю для України. Водночас Шева — новачок у політиці, і в цьому сенсі «Україна — Вперед!» продовжує виконувати свою обіцянку — привести у парламент нові обличчя.

 

КОМЕНТАР З ПРИВОДУ

Приєднання Андрія Шевченка до партії «Україна — Вперед!» стане безсумнівним плюсом для цієї політичної сили, вважає директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала. «Перш за все, це подія серйозного масштабу. Це додасть плюсів партії, викличе інтерес ЗМІ», — зазначив політолог. За його словами, рішення Шевченка — це рішення дорослої і серйозної людини, особистості, яка відбулася. «У цьому напрямку він зможе принести величезну користь країні й суспільству. Адже навряд чи в Україні є відоміша й популярніша особистість, ніж володар «Золотого м’яча», найкращий футболіст Європи 2004 року. І ця його популярність, його досвід, набутий у Європі, допоможе залучити інвестиції, впровадити нові програми, розвивати і спорт, і футбол. Саме Шевченко може стати першим успішним політком–футболістом», — відзначає Віталій Бала.

На думку експерта, відсутність у Шевченка політичного досвіду, швидше, грає йому на користь: «Адже такий досвід, який є сьогодні у більшості політиків, що засідають у Раді, не дуже потрібен нашій країні. І, можливо, такі люди, як Андрій, зможуть принести в політику нові правила гри й ту чесність, якої сьогодні не вистачає».