НЬЮЗРУМ

31.07.2012

Мадонно, ваш вихід

Учора на НСК «Олімпійський» почалися роботи з монтажу сцени для концерту Мадонни, що відбудеться 4 серпня. Нагадаємо, обладнання для концерту поп–діва привезла сімдесятьма фурами. На території «Олімпійського», крім звичайних фан–зон та трибун, буде ще одна секція — «Золотий трикутник», куди зможуть потрапити лише фани з багаторічним стажем. Квитки у «трикутник» можна було придбати лише на офіційному сайті співачки і за чималу суму. Можливо, саме туди виконавиця завітає, аби роздати автографи. Разом із Мадонною на одній сцені виступить легенда хаус–музики Себастьян Інґроссо.

Наше кіно

У Карпатах розпочали зйомки українського фільму «Брати». До виробництва також долучилися Швеція та Данія. У режисерському кріслі виступила режисер–документаліст Вікторія Трофименко. Для неї це є перша спроба в ігровому кіно. В основу сценарію картини покладено відомий твір шведського письменника Торгню Ліндгрена «Джмелиний мед». Творці фільму перенесли фабулу роману у Верховинський район Карпат. Цікаво, що мовою головних героїв стане автентичний гуцульський діалект. Швидше за все, фільм доведеться субтитрувати літературною українською мовою задля прокату на території України.

Фото з шедевром

Третього серпня з 15–ї до 21–ї години в PinchukArtCentrе відбудеться акція «ФотоП’ятниця». Усі бажаючі матимуть змогу сфотографуватися біля робіт відомого митця індійського походження Ануша Капура, чия виставка зараз триває в Арт–центрі. В експозиції представлені як відомі роботи художника, так і спеціально створені арт–об’єкти для PinchukArtCentrе. Учасники акції отримають фото поліграфічної якості у цифровому форматі, а двадцять найцікавіших світлин будуть відібрані командою арт–центру та виставлені на сайті галереї.

Спасибі, Стіве!

Таку назву дали скульптурній композиції, що увіковічує пам’ять засновника корпорації «Еппл» Стіва Джобса, яку запланували встановити в Одесі. Ініціаторами виступили студенти та ректорат Одеської державної академії технічного регулювання і якості. Історико–топонімічна комісія Одеської міськради підтримала ідею студентів про встановлення на залучені кошти 2–метрового пам’ятника. Композиція пам’яті відомого підприємця та винахідника постане перед студентським гуртожитком на вулиці Новосельського, 74/76. Із зображенням запланованої скульптури можна ознайомитись вже зараз на сайті одеської мерії.