У «спільних» хвилях Севастопольської бухти

У «спільних» хвилях Севастопольської бухти

День флоту, який відзначили минулої неділі, цього року пройшов «на одному диханні», як висловився голова Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Яцуба. На його думку, все завдяки тому, що Військово­Морські сили України вперше за шість років відзначали його спільно з російським Чорноморським флотом. До слова, дійство стало дебютним для нашого командувача віце­адмірала Юрія Ільїна, якого призначили на посаду буквально за два дні до цього.

«Уцінена» компенсація

«Уцінена» компенсація

Днями набув чинності вирок Новомосковського міськрайонного суду стосовно 35­річного командира групи інженерного забезпечення Дніпропетровського гарнізону, який привласнив компенсаційні кошти, виділені солдатам строкової служби за розмінування та знешкодження вибухових предметів під час ліквідації наслідків вибухів на складі боєприпасів у Новобогданівці під Мелітополем. Упродовж п’яти місяців солдати зачищали територію колишньої бази для зберігання вибухівки.

Убив за рибину

Убив за рибину

У місті Ватутіно лікарям так і не вдалося врятувати життя людині, яку до смерті побили біля орендованого ставка. Разом iз трьома друзями, яких давно не бачив, чоловік вирішив посидіти на березі водойми й порибалити. «Відпочинок товаришів порушили охоронці ставка, який орендував один iз черкаських підприємців. Охоронці затримали рибалок, відвели їх до службового приміщення, подзвонили своєму керівникові та розповіли про зухвальців», — повідомили «УМ» у прес­службі черкаської обласної міліції.

Із вірянами до князя

Із вірянами до князя

У День хрещення Русі, який відзначають 28 липня, у день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира, віруючі Української православної церкви Київського патріархату пройшли хресною ходою центром столиці. Кількість людей, багато з яких були у вишиванках, вражала — за різними даними, від Володимирського собору до Володимирської гірки колоною пройшло до 20 тисяч вірян і приблизно півтори тисячі священнослужителів. Якщо минулими роками для руху перекривали тільки половину проїжджої частини вулиці Володимирської, то цього разу вона була перекрита повністю — інакше всі учасники ходи просто не помістилися б.

А по дорозі — до Януковича

А по дорозі — до Януковича

Попри прогнози «наближених» як до патріархії РПЦ, так і до адміністрації Президента ЗМІ, патріарх Російської православної церкви Кирил і під час нинішнього візиту в Україну не зміг не зустрітися з Віктором Януковичем. Оскільки В.Я. наразі відпочиває у своїй кримській резиденції, предстоятель РПЦ, як і торік, навідався до нього на півострів. Під час спілкування Янукович відзначив важливу роль церкви у суспільстві та її вплив на моральність людей, а Кирил наголосив на важливості святкування Дня хрещення Київської Русі, яке цього року збiглося з 20–річчям предстоятельського служіння церкві очільника УПЦ МП, митрополита Володимира.

«Яка різниця, вона — баба!»

«Яка різниця, вона — баба!»

В інтернеті з’явилося повідомлення про новий скандал, спричинений приїздом до Києва патріарха Кирила. Журналістка Лана Самохвалова поділилася на своїй сторінці у «Фейсбуці» інформацією, отриманою, за її словами, від очевидців. «На трапезу на честь приїзду патріарха РПЦ Кирила запросили пані Галину Герегу (секретаря Київради, в. о. міського голови Києва. — Ред.). До останньої можна ставитися по–різному, але вона, по–перше, людина церковна (молиться, причащається), по–друге, будматеріалами допомагає найрізноманітнішим храмам. Вона, врешті, міське начальство, і її на цю трапезу запросили. Так ось, один із керівників протоколу РПЦ (його прізвище чи то Світлогорський, чи то Світогорський) сказав, показуючи на Герегу: «А що тут робить баба?». Коли йому прошепотіли, що це не баба, а муніципальне начальство, він повторив: «Яка різниця, вона — баба». Галина Герега (як віруюча жінка) розплакалася і пішла».

Робінзони мимоволі

Робінзони мимоволі

Неймовірна пригода трапилася у Каневі. Вдосвіта до тамтешніх рятувальників по­дзвонили молоді люди, які благали про допомогу: майже сто осіб просили забрати їх з острова на Дніпрі й перевезти на берег. «28 липня о 23–й годині на острові, розташованому за 150 метрів від берега, було організовано масову дискотеку, на яку човнами з міста перевезли більше ста осіб. З невідомих причин організатори доставку відпочивальникiв у зворотному напрямку на берег не забезпечили», — розповіли «УМ» у прес–службі управління МНС у Черкаській області.

Смертельне заробітчанство

Смертельне заробітчанство

У Польщі загинули українці. Учора о 5:50 ранку на нерегульованому залізничному переїзді у місцевості Братошевіце, що в Лодзькому воєводстві, потяг зіштовхнувся з мікроавтобусом. «За останньою уточненою інформацією, в мікроавтобусі було десятеро людей разом із водієм: троє чоловіків і семеро жінок. Усі — громадяни України, жителі Тернопільської області. У Польщі вони перебували з метою працевлаштування, — повідомив у коментарі «УМ» речник МЗС Олександр Дикусаров. — Дев’ятеро людей унаслідок ДТП загинули, одна громадянка України — в лікарні. На місці події працює консул України: з’ясовує обставини інциденту та займається питаннями ідентифікації тіл загиблих і подальшим відправленням тіл на батьківщину».

Всі статті рубрики