ХРОНІКА

25.07.2012

Теніс

На турнірі WTA в Баку (хард, призові — 220 тис. дол.) перше коло в «одиночці» не пройшла жодна з трьох наших співвітчизниць. Позавчора Ольга Савчук програла російській кваліфайєрці Валерії Соловйовій — 6:1, 3:6, 6:7. Учора наша друга ракетка Леся Цуренко поступилася сербці Бояні Йовановськи (п’ятий номер посіву) — 3:6, 6:2, 3:6, а Еліна Світоліна — Сандрі Заневській із Польщі — 1:6, 6:7.

Тріатлон

Український тріатлоніст Данило Сапунов посів третє місце на етапі Кубка світу в Женеві, відставши лише від новозеландця Маккастера (+24 сек.) та француза Шоу (+9 сек.).

Бокс

В’ячеслав Узєлков виборов вакантний титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO в напівважкій вазі. У непростому бою в Одесі наш співвітчизник переміг алжирця зі швейцарським паспортом Мохамеда Белкасема. У дев’ятому раунді Узєлков навіть побував на настилі рингу, але за підсумками десяти раундів судді віддали перевагу саме йому — 114:114, 116:112, 115:113.

Футбол

Гравець збірної Боснії та Герцеговини Самір Штилич підписав чотирирічний контракт із львівськими «Карпатами». Досі 24–річний півзахисник атакувального плану виступав за познанський «Лех», став бронзовим призером чемпіонату Польщі та отримав визнання як «Іноземець року».

* * *

Чемпіонат Росії. Заключний матч 1–го туру. «Краснодар» — «Рубін» — 2:1.

Хокей

Голкіпер ХК «Донбас», срібний призер ЧС–2012 у складі збірної Словаччини Ян Лацо зламав ліву ключицю. Це трапилося під час тренувальних зборів клубу у Фінляндії. Позавчора Яну зробили операцію в одній із клінік Братислави. Якщо все йтиме за планом, через п’ять тижнів металевий фіксатор видалять, і Ян зможе почати тренуватися», — каже словацький тренер «Донбасу» Юліус Шуплер. Нагадаємо, сезон у КХЛ стартує 4 вересня.

Баскетбол

«Кривбас–баскет» очолив 48–річний латвієць Карліс Муйжнієкс, відомий і як тренер, і як гравець. Донедавна він плідно працював у польському клубі «Трефл Сопот», а раніше — у «Вентспілсі», «Баронз» та збірній Латвії.

Біч–волей

Українці Сергій Попов та Валерій Самодай виграли чемпіонат Європи з пляжного волейболу серед молоді до 23 років. Турнір у голландському Ассені наша пара пройшла без поразок, а у фінальному, восьмому, поєдинку обіграла польський дует Кантор/Лосяк — 2:0 (23:21, 21:19).